Jump to content

Ako postanem dimnjacar, mogu li sam sebi biti dimnjacar?


Edward

Preporučene objave

Nudi mi se da izaberem neki tecaj za obrazovanje odraslih i razmisljam da postanem dimnjacar (inace sam dipl.ing.) samo da vise ne moram imati posla s prevarantima koji ispisuju racune, a nista ne rade. Predstavnik sam suvlasnika u 2 zgrade, imam vise nekretnina i ionako se verem po krovovima i sve popravljam na zgradama bez naknade.
1. Ako postanem dimnjacar, to mi se upise u radnu knjizicu, smijem li sam sebi cistiti dimnjake, prikljucne cijevi, davati atest i sl. ili nemam to pravo jer necu imati otvoren dimnjacarski obrt/firmu niti koncesiju na podrucijima gdje imam nekretnine?
2. Da li moram prvo raditi kao dimnjacar tj. biti zaposlen negdje kako bih postao majstor dimnjacar pa si tek onda smijem cistiti svoje dimnjake?
3. Smiju li stambene zgrade u kojima sam predstavnik donjeti odluke da sam ja njihov dimnjacar? U tom slucaju bi se mozda i otvorio obrt - da bude sve legalno.
4. Da li bi to onda bio neki sukob interesa? Predstavnik = dimnjacar?

Ova pitanja ne postavljam iz zarfkancije, ozbiljno me to zanima. Ovo obrazovanje koje mi se nudi ne zelim propustiti, a niti zelim ici na tecaj za pedikera ili nesto sto mi nece koristiti. Nije mi cilj ovime zaradivati, samo zelim prevarante maknuti s vrata i vise se ne uzrujavati zbog dimnjacara koji od opreme ima jedino blok i penkalu, a naplacuje ciscenje, preglede, penjanje na krov i ostale stvari koje ne radi. HDU negira nepravilnosti, mjesecima su me zavlacili, odbijali dati odgovore, a ni Upravitelj nije od bas nikakve pomoci.

Hvala Vam!
 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija