Jump to content

Ugovor o dozivotnom uzdrzavanju


kox

Preporučene objave

Pozdrav,

imam pitanje vezano za ugovor o dozivotnom uzdrzavanju koji sam potpisala sa svojom bakom u 9mjesecu 2018. godine, na bakin zahtjev jer njeno jedino dijete-moja majka vec 10 godina zivi na drugom kontinentu. Baka je umrla u 1. mj 2019. Jedina osoba koja se o njoj brinula sam bila ja, nakon njene smrti postala sam vlasnik njenog stana, sto se mojoj majci nije svidjelo i pokrece sudski spor protiv mene.

Nakon potpisivanja ugovora o dozivotnom baka i ja smo se dogovorile da ce ici u dom koji se nalazi u mom mjestu stanovanja kako bi imala cjelodnevnu brigu i kako bi bile blize i kako bi bolje mogla brinuti o njoj. Do tada smo zivjele na sat vremena voznje. znaci ovo nam je bilo jedino rijesenje, da ona dode blize meni. Ja sam potpisala ugovor sa domom. Njena mirovina je bila za trecina cijene doma. Uglavnom isla sam sa njom u doktora, svaki dan 2 puta dnevno bila kod nje...znaci za sve sam joj bila. baka je bila zdrave pameti, nije bila senilna, u dom je dosla na svojim nogama, svjesna.

To sve sam radila i prije nego je isla u dom, odlasci u doktora..svi problemi...cak i kad se prijavljivala po prvi put u dom 2012. godine ja sam bila supotpisnik ugovora-clan obitelji koji je trebao nadoknaditi razliku izmedu cijene doma i njene mirovine. Cak sam i u njen stan ulagala jer je ona cijeli zivot govorila da ce stan ostaviit meni.

Sve njene prijateljice i sestre su znale da ona planira ostaviti meni stan.

Nazalost imala je problema sa plucima i u 1 mj. zavrsava u bolnicu i nakon 10 dana u blonici je preminula. Ja sam je sahranila i sve obavila vezano za sahranu, maticni ured... Moja majka nije ni dosla.

Nikakve druge imovine nije imala. 

Ugovor je solemiziran koj javnog biljeznika i ja sam se uknjizila na stan.

Da li moja majka ima sanse da pobije ugovor o dozivotnom uzdrzavanju.

Hvala!

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Matrix je napisao:

Podnosi tužbu za zahtjevom.... kojim? za raskid ugovora ili utvrđuje njegovu ništavost. 

Neznam jos, samo me obavjestila da ce me tuzit. Sata znaci jedno sta drugo*

Hvala na odgovoru

 

, Ruby_Danderfluff je napisao:

To ćete najbolje moći ocijeniti kad vidite što potražuje zahtjevom. Šanse uvijek ima, iako po onome što opisujete, one nisu realistične.

Hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija