Jump to content

Da li je ova kuća legalna?


niramn

Preporučene objave

Imam jedno kratko pitanje pa ako netko možda zna odgovor bio bi jako zahvalan.

Zainteresiran sam kupiti kuću, građevinska je iz 2006, dovrsena gradnja 2009, prije mjesec dana je izvađena uporabna (za građevine izgrađene na temelju akta za građenje izdanog do 01. listopada 2007. godine), legalizacija nije rađena, prodavač tvrdi da je sve legalno.

Na navedenoj uporabnoj piše da je sve napravljeno u skladu sa aktom za građenje od 2006. godine.

Gledajući stvarno stanje kuće i glavni projekt (građevinsku) vidim da je na kući dodan balkon, promjenjen malo krov, proširena garaža i jos dosta sitnica unutra.

S obzirom da je čovjek dobio uporabnu prije mjesec dana, a sve te promjene su izvedene kad se gradila kuća, da li je to sve sada nelegalno s obzirom da na glavnom projektu nema navedenih promjena te legalizacija nije napravljena?

Da li ukoliko kupim takav objekt mogu računati da će me potencijalno za par godine netko pitati (redari, inspekcije) gdje su papiri da je to legalizirano?

Ako sve dobro shvaćam, dok god izvedeno stanje nije u građevinskoj dozvoli ili je provedena legalizacija i ima se rjesenje o izvedenom stanju, sve takve stvari su nelegalne?

Također, prepostavljam da banke pregledavaju sve nekretnine prije izdavanja kredita ili dizanja hipoteka na kuće te za ovakvu kuću (makar ima uporabnu) nije moguće dobiti kredit?

Koliko sam vidio za građevine koje imaju građevinsku do 01.listopada 2007 se drugačije to nešto gleda?
https://lider.media/arhiva/35195/

Ako se i kupi ovakva nekretnina, da li mogu (makar je prošao rok) napraviti cijelu legalizaciju naknadno + platiti sve eventualne kazne pa na taj način legalizirati nekretninu nakon kupnje?

Hvala puno na pomoći, nikako da dodem do ovih informacija, u uredima za prostorno uređenje mi ne žele reći i uporno mi govore da im dam brojeve čestica što još ne želim prije dogovora s vlasnikom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija