Jump to content

Dimnjak


ina-rina

Preporučene objave

Pozdrav, oprostite ako sam fulala temu a vjerojatno jesam, ne znam pod što ovo spada. Zgrada, starija, dvokatnica, naš stan je u prizemlju, zbog kvara bojlera moramo ugraditi novi, no, ne na stari dimnjak, predstavnik stanara tvrdi da to ide u osobnom trošku a ne iz pričuve, jesmo mi dužni popraviti dimnjak od zgrade koji koriste i ostali stanovi ili se financira iz pričuve?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dimnjaci pripadaju zajedničkim dijelovima zgrade i sanacija se financira iz pričuve. Ukoliko je riječ o kvaru, a ne Vašoj želji da modernizirate dimnjak, nije potrebna ni suglasnost stanara...stvar je identična kao da je pukla zajednička vodovodna cijev ili kanalizacijski odvod.

Najbolje je da se obratite upravitelju zgrade, jer se čini da Vas predstavnik stanara (namjerno ili iz neznanja) mulja.

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 1 minutu, ina-rina je napisao:

Zahvaljujem na odgovoru, također je isto (pretpostavljam) za zvono na portafonu za koje predstavnik stanara tvrdi da svaki stanar sam sebi plaća?

Tako je. Najbolje se direktno obratiti upravitelju zgrade, a ne bi bilo loše predložiti pravnoj službi upravitelja da malo educira tog predstavnika stanara o njegovim pravima i obvezama, kao i osnovama funkcioniranja sredstava pričuve. Ipak taj čovjek prima naknadu za svoj rad i u ovom slučaju za svoje neznanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

da li se dimnjak smatra zajedničkim i u slučaju da ga samo jedan stanar koristi i samo on ima priključak na njega ? čuo sam da neki upravitelji zgrada troškove na takvim dimnjacima ne odobravaju iz pričuve ... naime suludo zvuči da mi ostali stanari moramo plaćat sanaciju nečijeg dimnjaka 15000kn a da je ta osoba istovrmeno zadnjih 20 godina dužna za pričuvu, trenutni dug iznosi skoro 10000kn.

i još jedno pitanje, tko sve smije izvoditi radove na sanaciji neispravnog dimnjaka ?

uređeno: od vjever
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mišljenja sam da se radi isključivo o zajedničkom dijelu zgrade, a koji se kao takav održava iz sredstava pričuve. Vezano za dugovanje tog suvlasnika, ono se rješava prisilnom naplatom u ovršnom postupku. I za ovakav dug se može pokrenuti ovrha na nekretnini tj. na tom stanu. Radove na sanaciji smije obavljati isključivo ovlaštena osoba za takvu vrstu poslova.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

Zatražite uvid u međuvlasnički ugovor od upravitelja zgrade, da vidite ako se u njemu išta spominje oko zajedničkih dijelova i dimnjaka. Predstavnici stanara redovito su tvrdoglavi i izigravaju bogove s vlastitim tumačenjem stvari.

U sličnoj sam situaciji da ću morati platiti sanaciju tuđeg dimnjaka jer mi prolazi kroz stan, a predstavnik stanara odbija iz pričuve. Vidjet ću ako se možemo dogovorit za kompenzaciju barem dijela.

uređeno: od Luka_I
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija