Jump to content

Molim savjet,poduzetnički kredit i razvod


Malena615

Preporučene objave

Poštovani, pokrećem rastavu braka tužbom zbog narušenih odnosa i  nemogućnosti sporazumne rastave. Naime, bračna zajednica prestala je prije 2 godine i od tada nemamo nikakvih kontakata. Mjesec dana prije prestanka bračne zajednice suprug je digao kredit za otvaranje firme, tj samostalnog posla u kojem ja nikada nisam sudjelovala, kao niti u otvaranju kredita. Zanima me, da li me  suprug nakon/tokom procesa rastave može teretiti za otplatu pola kredita,  iako nisam imala ništa s time od samog početka?

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, hvala na odgovoru ali ne pitam da li će se mene ili njega kriviti za razvod. Možda sam se krivo izrazila pa me niste shvatili. Zanima me da li on od mene može tražiti da otplatim pola kredita koji je on otvorio za svoj posao, tj firmu? Od samog početka nisam sudjelovala u stvaranju firme, nikada nisam  imala koristi od tog posla, te nisam ništa potpisivala da bi se obavezala za taj kredit. Sporazumni ne želi potpisati samo da mi napakosti te sam zbog toga prisiljena podići tužbu za razvod.  Već 2 godine nismo u kontaktu, nemamo djece,stan,kuću...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete vidjeti kad je firma osnovana u sudskom registru, pa ako on Vas bude teretio za pola kredita za osnivanje i poslovanje firme, Vi možda možete potraživati pola te firme, odnosno polovicu poslovnih udjela u toj firmi. Načelno, vjerujem da mu to neće biti u interesu, jer Vas vjerojatno ne želi za partnericu. Isto tako, pošto se radilo o kreditu za poslovanje, a ne za potrebe bračne zajednice, s te osnove Vi i niste, sve da je bračna zajednica i potrajala, bili dužni snositi polovicu rata kredita, i opet, ako niste suvlasnica te firme.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija