Jump to content

Zatvor za prekršaj - mogučnost žalbe


Mahato

Preporučene objave

Prije par godina sam počinio prekršaj remečenja javnog reda i mira. U kratkim crtama vrijeđanje policajca u alkoholiziranom stanju. Bivam zadržan, a onda mi je odrezana kazna zatvora u trajanju od 10 dana, jedan odležao i sad došlo preostalih 9. Žalba u roku 8 dana u redovnom postupku predana i pada, dolazi rješenje o izdržavanju kazne zatvora koje pruzimam sam u pisarnici Prekršajnog suda u Splitu jer su ažurni policajci već bili na adresi stanovanja kako ne bi izbjegao primitak. Na rješenju o uputi o pravnom lijeku imam pravo žalbe / odgode u roku 3 dana što i podnosim putem pisarnice Prekršajnog suda u Splitu.

Ovde naglašavam da sam pisao Žalbu, a ne Odgodu smatrajući da je kazna zatvora iznimna za  JRM što i piše u zakonu i naveo da imam dijete ispod godine dana, priložio dokaz.

Ažurno se razmatra žalba, ali stiže odbijenica jer je kao neosnovana obzirom da dijete ima i i mamu pa nisam jedini skrbitelj (da imam neodgodive poljoprivredne poslove ne želim ni misliti što bi napisali kao odbijenicu)

Na to rješenje opet imam pravo žalbe u roku od 3 dana što i činim, ali onda nastaje zavrzlama. 

U uputi o pravnom lijeku piše da se žalba na to rješenje podnosi Visokom prekršajnom sudu RH u Zagrebu. To sam i učinio preporučeno poštom. Kako sud nije odgovorio, a datum javljanja u zatvor je došao zovem pisarnicu Visokog prekršajnogu u Zagrebu, koji kažu da su žalbu zaprimili uredno, ali da sad oni moraju tražiti spis od Prekršajnog suda u Splitu.

Odlazim osobno u pisarnicu Prekršajnog u Splitu gdje mi ljubazna teta odgovara da je krivo napisano u uputi o pravnom lijeku za Visoki prekršajni RH jer se kao i ta žalba podnosi putem Prekršajnog u Splitu, a ja poslao u Zagreb. Žurno mi ugovara sastanak sa sudcem koji mi je i odrezao kaznu, koji me sasluša i nakon telefonskog razgovora kaže kako se ne trebam javiti u zatvor dok ne dobijem rješenje iz Zagreba.

Trebam napomenuti da na rješenju o zatvoru u uputi o pravnom lijeku stoji da žalba ne odgađa izvršenje, a ovdje je to slučaj.

Pitanje je mogu li nadopuniti žalbu Visokom prekršajnom u Zagrebu kako sam je pisao sam, a nisam angažirao odvjetnika jer mi je nejasna mjera o odgodi izvršenja obzirom na dijete i imam li još uvijek pravo na izuzeće sudca ili takav nekakav pravni manevar pri Visokom prekršajnom u Zagrebu kako bi sve vratio na početak tj. ponovno suđenje, preinaku presude itd.

 

Hvala na razmatranju i vremenu.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija