Jump to content

Zahtjev za prestanak placanja uzdrzavanja


miramalis

Preporučene objave

Postovanje, zanima me sto napisati u zahtijevu za prestanak uzdrzavanja, ako mi tko moze pomoci. Nakon razvoda djeca su ostala zivjeti samnom, tada u dobi od 3 i 5 gd, a ocu je odredeno placanje uzdrzavanja u iznosu od 30% primanja. Medutim on nije placao te sam napravila ovrhu. Tu se nakupilo dosta duga te mu sad ovrsuju 50%, 30% za redovno i 20% za dug. E sad, starije dijete koje ce ove gd imati 18 ce preci zivjet kod oca radi vanrednog skolovanja i posla (mladje ostaje samnom) te bi ja napravila zahtijev za prestanak placanja redovnog uzdrzavanja jer ce svako brinuti o jednom, ali s obzirom da ima duga, da dug otplati do kraja. Da li je tako nesto moguce? Kako to funkcionira i sto mi je ciniti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 5 sati , Ana17879 je napisao:

 E sad, starije dijete koje ce ove gd imati 18 ce preci zivjet kod oca radi vanrednog skolovanja i posla (mladje ostaje samnom) te bi ja napravila zahtijev za prestanak placanja redovnog uzdrzavanja jer ce svako brinuti o jednom, ali s obzirom da ima duga, da dug otplati do kraja. Da li je tako nesto moguce? Kako to funkcionira i sto mi je ciniti?

To bi trebali pokrenuti postupak radi izmjene odluke o roditeljskoj skrbi, te tražiti da se poništi sadašnja (važeća) odluka i donese nova po kojoj bi svako dijete bilo dodijeljeno na skrb jednom roditelju, te da Vas se, ubuduće, obadvoje oslobodi daljnjeg plaćanja uzdržavanja za djecu, tj. da se donese odluka po kojoj će svaki roditelj i novčano uzdržavati dijete koje živi sa njim, bez obveze drugog roditelja...

Po donošenju takve odluke, trebali bi u FINI povući zahtjev za naplatu budućih obroka uzdržavanja, dok bi za dug ostao..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija