Jump to content

ZAPOŠLJAVANJE STRANACA


Vanja B.

Preporučene objave

  • 2 mjeseci kasnije...

hvala mnogo, MENE USTVARI NAJVAŽNIJE I NAJBITNIJE INTERESUJE : Koliko vremena mora ili treba ili NE MORA PROĆI između prve i druge prijave,pogotovo ako je prvi poslodavac započeo proceduru prijvljivanja i potpisan je ugovor o radu,a nakon 11 dana rada poslodavac odlučuje radniku iz BiH dati sporazumni otkaz jer kao nije zadovoljio na probnom radu?????????????   

Jer ovo se dešava upravo.........  .... .. .. .... Radnika u mup za dozvolu boravka i rada prijavljuje novi (drugi po redu) poslodavac i predaje dokumente, zatim stranac dolazi da potpiše dozvolu i da preuzme primjerak prijave i sa nadom da počinje raditi. MEĐUTIM, odjednom upravo, i neozbiljnim ponašanjem (tako je shvaćem činovnik mup-a) činovnik saopštava da radnik ne može dobiti dozvolu JER mora proći minimum 6 mjeseci između dvije prijave... A u ovom slučaju je  ZVANIČNO prošlo tek 14 dana.iako je prošlo 1 mjesec + 14 dana jer se radnik nije odjavio a vrati se u BiH pa je čekao da istekne zakonska mogućnost za žalbu.

AKO NEKO RAZUMIJE NEKA ME UPUTI I POJASNI MI OVO.

Da li mora proći 6 mjeseci ili se može preći na drugi posao kod novog poslodavca bez nekih predugih čekanja ili penala ???????????????????''''''''' 

JAVITE ŠTO HITNIJE

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija