Jump to content

Samostalna skrb i preseljenje u drugu državu


Suzi&Pa&Ma

Preporučene objave

Poštovani , imam samostalnu roditeljsku skrb nad maloljetnim sinovima (5&9)  , u sudskoj presudi od 08/2018g stoji da mogu samostalno zastupati mal. sinove u vezi s njihovim bitnim osobnim pravima. Trebala bih se preselit u Austriju , djeca bi isla samnom , dali trebam  pismenu dozvolu oca?  I može li me prijavit za otmicu ? Te u svakom slucaju  zelim da djeca viđaju i oca ali za praznike i eventualno ako ih želi posjetit za vrijeme skole. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana, malo ste nejasno postavili pitanje, navodite da imate samostalnu roditeljsku skrb nad djecom,  zamolio bih Vvas da pojasnite da li je ocu djece,, u potpunosti,, oduzeta roditeljska skrb ili je odlukom određeno da djeca žive sa Vama, samim tim da ih Vi zastupate kao zz, a ocu određeni kontakti sa djecom,, što je jako bitno kako bi Vam se adekvatno odgovorilo, a iz Vašeg postavljenog pitanja se to ne može zaključiti, hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , Suzi&Pa&Ma je napisao:

Ocu su određeni kontakti , a odlukom suda s kojom se on slozio je određeno da djeca žive samnom i da ih zastupam. S tim da mi ni za izradu osobnih dokumenata ne treba njegov potpis niti on. 

Da, u to sam odmah i posumnjao, dakle, pošto je tu specifična situacija, preseljenje djece u inozemstvo, a ocu djece su određeni kontakti sa djecom, ništa bez pristanka oca i promjene važeće odluke o roditeljskoj skrbi u kojoj će biti određeni kontakti oca sa djecom na drugi način (način koji navodite) i u drgo vrijeme u odnosu na postojeću odluku, naravno, ako sud utvrdi da je preseljenje djece u inozemstvo u njihovom interesu i, temeljem toga, donese novu odluku o načinu i vremenu provođenja kontakata oca sa djecom i obratno...

Naravno da Vas može prijaviti radi nepoštivanje važeće odluke i, kako navodite, "otmice" djece, tj. odvođenje djece bez njegovog znanja i pristanka, jer je donesena sudska odkuka koja se striktno mora poštivati dok je na snazi i dok se ne izmjeni, osobno Vam savjetujem da nikako to ne pokušavate učiniti, poglavito da ne učinite, jer bi mogli doći pod "lupu Zakona"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija