Jump to content

obiteljsko pravo


marinkosunjic55@gmail.com

Preporučene objave

poštovanje.htio bih pitati za savjet,naime radi se osobi Hrvatskog državljanstva,koja godinu dana sa mužem i dvoje djece živi i radi u Švedskoj.Prije nekoliko mjeseci,muž je došao malo pripit i napravio galamu,te je netko pozvao policiju,i potom je socijalno smjestilo majku i djecu u neki hotel.Sve je trajalo jedan dan,te su se potom svi vratili u svoju kuću,i nastavili normalan život,pokušavajući da zaborave to što se desilo.ali uslijedila su svakodnevni pozivi iz socijalnog na nekakve razgovore,savjetovanja,što je već počelo da bude mučenje,razno razni psiho testovi i prijetnje,omalovažavanja i prijetnje.Sada im prijete da bi im mogli oduzeti djecu i udomiti ih,jer kao oni nisu sposobni da ih imaju.Naj gore je to što se o tome može pročitati u štampi i na internetu,i zna se za neke slučajeve.PITAM,da li je to moguće i da li je to normalno.Po meni ne,ali se roditelji boje.Da li im može pomoći konzulat R Hrvatske,jer oi  nisu Švedski državljani,već Hrvatski i nemaju namjeru tu ni ostati.Dali im iko ima ima pravo i pokušati uzeti djecu,jer se nisu ogriješili ni o kakve zakone,nemaju stalni boravak,nisu njihovi državljani,i ako se tako radi ,onda je po meni to terorizam,otimačina i trgovina ljudima,koliko može pomoći konzulat,itd,itd,kome se obratiti za savjet i pomoć,otac je blizak sa mojim bratom,pa bih im htio pomoći..........

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako žive i imaju boravak u Švedskoj, tada se glede održavanja osobnih i obiteljskih odnosa i skrbi nad djecom primjenjuju švedski zakoni. Mogu reći da situacija nije ništa različita i kod nas, ako je obitelj konfliktna, da bi bila stavljena pod nadzor centra za socijalnu skrb i da bi se ocjenjivali uvjeti života djece. Naravno da se kao hrvatski državljani mogu obratiti našem konzulatu radi pravne pomoći i posredovanja, ali mi se čini da je situacija vjerojatno gora nego što Vam otac tih roditelja prikazuje i da djeca žive krajnje neuvjetno, no to ne možemo znati. 

Naravno da je dobrobit djece na prvom mjestu i da nema govora o nikakvom terorizmu, otimačini i trgovini ljudima, jer ako djeci s roditeljima nije dobro, ako su mučena ili zlostavljana, tome treba stati na kraj odmah, pa bilo to u Švedskoj ili Hrvatskoj. Možda Vam se čini da je moj komentar pregrub, ali u svjetlu svega što se događa u Hrvatskoj i u svijetu prema djeci, radije pušem na hladno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija