Jump to content

Jednokratna 30-o godisnja naknada za grobno mjesto


Brianna

Preporučene objave

Dana 5.1.1984. godine sklopljen je ugovor o koristenju grobnoga mjesta na 30 godina i jednokratno placena 30-o godisnja naknada. Ugovor o koristenju sklopio je suprug koji je nakon 5 godina darovnim ugovorom prenio koristenje na mene. Temeljem darovnog ugovora, dana 21.2.1989. godine sklopljen je ugovor o koristenju grobnoga mjesta na 30 godina i opet, jednokratno, placena 30-o godisnja naknada. Prilikom sklapanja ugovora 1989. godine, na moje ime, stavio se van snage prvotni ugovor te nije izvrsen povrat uplate iz 1984. godine. Cime slijedi da je naknada za grobno mjesto placena dva puta za period od 1989-2014. godine. Dopisom zaprimljenim 2019. godine, od drustva koje upravlja uredjenjem i odrzavanjem groblja, poziva me se na uplatu iznosa u visini od cca 7.000,00 kn za jednokratnu grobnu naknada u svrhu izdavanja Rjesenja o koristenju grobnog mjesta na neodredjeno vrijeme. (Tek sada sam utvrdila dvostruku uplatu.)

Mogu li traziti izdavanje Rjesenja na ime dvostruke uplate za period od 25 godine te eventualno nadoknaditi razliku za 5 godina (1.166,67 kn) kako bi se moglo izdati trazeno Rjesenje.(7.000,00 kn/30 godina = 233,33 kn/god, 233,33kn ×5 god = 1.166,67 kn). 

Molim Vas da mi navedete pravnu osnovu na koju bi se mogla pozvati prilikom svog zahtjeva. Isto tako, ukoliko nema osnova za predlozeno rjesavanje situacije, molim Vas da me savjetujete sa nekim drugim nacinom. Unaprijed zahvaljujem. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se, jer je zahtjev koji biste postavili prema upravi groblja ustvari zahtjev za povrat stečenoga bez osnove, a ono što je stečeno bez osnove, stečeno je između 1984. i 2014. godine. Međutim, nije naodmet da na ovu činjenicu upozorite upravu groblja u dopisu (jer možda se oni ne pozovu na zastaru) i dostavite dokaze o tome, pa Vam možda uvaže preplatu i prenesu istu na novo razdoblje. Mislim da u tom smislu nemate što izgubiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija