Jump to content

Pretres


felt

Preporučene objave

Neču okolišat previše!

Neki dan policija me na putu na posao zaustavila pretresla na cesti i uručila mi nalog za pretres kuče-doma i drugih prostorija kojima se koristim jer su došli do saznanja da bih mogao imati manju količinu marihuane koju koristim za vlastite potrebe.Na adresi gdje živim su dvije kuče,jedna od bake,a druga je moja .Te dvije kuče nisu međusobno povezane osim što su na istom dvorištu.U mojoj kuči  pronašli su nešto sjemenki,dakle sitnice koje me ne inkriminiraju baš previše al potom su išli u drugu kuču,u onu od bake gdje su pronašli nešto marihuane tj. ostatke svega što mi je ostalo jer sam radio ulje za majku koja je prije par mjeseci umrla nažalost.Sad me zanima jesu li imali pravo pretresa bakine kuče jer u jednom trenu me inspektor i pitao jeli uopče to ta adresa koja stoji u nalogu.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Pozz!

Evo,jučer sam nabavio broj DO te odmah i napravio poziv da čujem što dalje.

Evo već je od pretresa prošlo skoro 2 mjeseca i jučer mi D odvjetnica rekla da istraga nije otvorena te da su ovo još uvijek neki izvidi koje oni rade.Vještačenje nađenog na Vučetiču ....

E sad mene zanima koliko takvi izvidi mogu trajati jer i za ovo mora postojati neki zakonski rok.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Načelan rok za meritornu DO odluku (bilo optužnicu bilo rješenje o odbačaju kaznene prijave) je 6 mjeseci računjaući od upisivanja kaznene prijave u upisnik kaznenih prijava (K-DO upisnik) odnosno računajući od uhićenja. Ako se taj rok premaši, okrivljenik ima pravo pisanog prigovora sucu istrage zbog odugovlačenja postupka (čl. 213b ZKP-a).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija