Jump to content

apostolpravi

Preporučene objave

Bok ekipo..

Dali netko ima konkretne primjere- dali se provodila primjerica ovrha nad nekim tko radi npr u njemačkoj, a blokiran je u hrvatskoj??? dakle sve znam vezano za europski ovršni nalog, da sud mora donijeti odluku i da se tada može tek nekog blokirati u njemačkoj ili općenito vani, ali opet je tu ono ali- da to sve ide na sud u npr njemačkoj..

Stoga mene zanima kako to doista sve funkcionira u praksi, dali se uopće agencije za naplatu ili banke odlučuju na takve procese naplate ili još uvijek je to sve više teorija a teže praksa?? možete navesti neki primjer nedavni( naravno bez imena i prezimena)

hvala na preciznim odgovorima,razmišljanjima i primjerima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , Borbena7 je napisao:

Još uvijek je više teorije nego li prakse, ali mišljenja sam da će se to uskoro promijeniti, jer sve veći broj ljudi napušta lijepu našu, a dugovi ostaju...

Moje osobno mišljenje je- koliko god smo EU, još više i nismo. Poznanik je prije mjesec dana bio u RBA banci i pitao je dali ako radi za njemačku kompaniju vani, može uzeti ovdje kredit. Odgovor je bio: dostavite nam dokumentaciju, ali morate ovdje imati jamca, pošto vas vani nemožemo ovršiti.

Isto tako, njemački,austrijski,francuski itd sudovi zasigurno neće dopustiti da neka prčija Hrvatska blokira hrvate koji tamo rade i žive i donose njima profit. Zato kažem- nominalno to jest EU,ali svaki svoju guzicu gleda. A i u više navrata sam već čitao kad je netko postavio taivu temu, nitko nije dao konkretan primjer, odgovor,ili kako to u praksi ide jer očito to nije moguće. I po meni je to pravedno, jer zašto bi austrija il njemačka dopustila da se tamo blokiraju građani koji njima i njihovim bankama donose profit.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija