Jump to content

viđanje djece


mijoh

Preporučene objave

Pozdrav, imam sudsko rjesenje iz 5/2018 sukladno kojem imam pravo viđati djecu jednom na tjedan, 2 vikenda u mjesecu, zimske i uskršnje praznike i ljetne praznike (zajedničko skrbništvo). U 11mj. 2018 odselio sam u Sloveniju, vjencao i zaposlio. Moja bivša žena od samog početka radi na tome da ne mogu dobiti djecu na mob, blokira, pa telefoni nisu ispravni, pa punjaci ne rade i tim lijeci svoju psihu i tako vec 2 godine. Dao sam otkaz u MUP zbog njenih laži, prijavio je za nasilje u obitelji a zbog njenih lažnih izjava mi je trebalo godinu dana da dokažem da nisam kriv. CZSS pune 2 godine brani povrijeđenu majku, i tako ja ostajem bez djece za praznike. Za uskršnje praznike sam išao po djecu, presao 350km i vratio se bez njih jer nije dala osobne iskaznice, djecu ona hoće dati ali ne i osobne iskaznice. Od odvjetnika dobijem savjet da moram pokrenuti novi sudski postupak za viđanje djece jer staro rjesenje navodno više ne vrijedi jer ne živim u Hrvatskoj.

Mene zanima jel postoji mogućnost da si mogu odvest djecu za vikend ili praznike k sebi u Sloveniju ili moram pokrenuti novi postupak. Puno hvala LP.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 25 minuta, Borbena7 je napisao:

Imate sudsku odluku koja Vas u cijelosti obvezuje. Zbog udaljenosti, pretpostavljam da niste u mogućnosti ispuniti sve navedeno, tako da bi trebali tražiti da se susreti i druženja ponovno urede i to sukladno novonastaloj situaciji.

Ispunjavam svoje obveze max koliko mogu radi posle ne mogu dolazit svaki drugi vikend, ali zanima me da li postoje kakve zapreke da djecu dovodem k sebi za praznike, ili rjesenje nije valjano zbog promjena okolnosti (promjena drzave stanovanja). Dvije godine je proslo od razvoda niti jednom nisam dobio osobne  ni zdravstvene iskaznuce kad sam djecu vodio k sebi za vikend (dok sam zivio u RH je mišljeno), a sad također neda dokumente od djece i sa mojom majkom dogovara da djeca idu k njoj za praznike. Ne znam vise sta da radim. Od soc. skrbi normalno nikakva pomoc.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako imate datume kad supruga nije dala djecu (pa potencijalno i dokaze za to), kazneno je prijavite za kazneno djelo iz čl. 173. KZ-a, neprovođenje odluke za zaštitu dobrobiti djeteta, možda je to urazumi, znam da su sudovi osuđivali majke za takva ponašanja, jer zaista nisu u redu. Što se tiče ostaloga, slažem da ćete morati ići u promjenu odluke o održavanju osobnih odnosa s djecom, da ona bolje odražavaju stvarno stanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 14 minuta, Borbena7 je napisao:

Je li što specifično određeno vezano za provođenje praznika kod Vas ili je samo ovako navedeno?

Ne, piše samo da djeca provode navedene praznike (proljetne, zimske ljetne) kod oca i koji termin, nigdje ne piše kod oca tu i tu u tom mjestu na toj adresi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija