Jump to content

Izuzece


tonybaraba

Preporučene objave

Zelim traziti izuzece sudca opcinskog suda.Zatim izuzece presjednika opcinskog suda i njegovog zamjenika.zatim izuzece presjednika zupanijskog suda i zelim da o izuzecu odlucuje vrhovni sud.Kako to izvesti.Na koji nacin se to pise.Da li to sve navedem u jednom podnesku i napism opcinski sud u ... za vrhovni sud u zagrebu ili to treba pisati zahtjev za zahtjevom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razlozi za izuzece bi bili brojni od krsenja zkp u postupku zatim iznosenja laznih cinjenica naravno dokazivih zatim ponasanja u sudnici , nacina kako se obraca , utvrdivanje nekih cinjenica koje nisu meritum stvari niti sam optuzen zbog njih (npr svjedokinja optuzbe tvrfi da sam i nju napadao nekoliko godina ranije kao i ostecenika sadapa se onda od toga pravi roman u zapisniku i zbog toga sto je i sam trazio da ga se izuzme iz postupka itd ima toga jos

 

Najvise mi smeta sto je previse ocio da sudac karikira izvrce recenice ne kako su izgovorene u sudnici vec mijenja konstrukciju recenice i potpuno je jasno i malom djetetu da je on vec donio presudu odnosno pokusava sebi olaksati posao i vec sad sprema obrazlozenje osudujuce presude.Donosi rjesenja kojima mi zabranjuje da postavljam pitanja svjedoku jer je na njih vec odgovoreno iako to nije istina.Kod iskaza u kojima svjedoci optuzbe govore stvari koje meni idu korist isto ignorira i zatim konstrukcijom recenice daje potpuno drugi smisao od  izrecenog.Osjecam se potpuno nezasticeno izvrgnut laznim optuzbama u kojima ima puno elemenata koji idu u otklon moje krivnje a takve stvari ili presucuje ili se pravi da nije cuo.

 

Znam da ce presuda biti osudujuca pa mi je vrlo vazno da vec sad ukazujem na nepravdu i pristranost da me u kasnije u rjesenjima na moju zalbu ne pitaju gdje sam dosad bio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo razloga za izuzeće iz čl. 32. ZKP-a:

1) Sudac ili sudac porotnik isključen je od obavljanja sudske dužnosti:

            1) ako je oštećen kaznenim djelom;

            2) ako mu je okrivljenik, njegov branitelj, tužitelj, žrtva, oštećenik, njihov zakonski zastupnik ili opunomoćenik, bračni drug ili srodnik u ravnoj lozi do bilo kojeg stupnja, u pobočnoj lozi do četvrtog stupnja, a po tazbini do drugog stupnja;

            3) ako je s okrivljenikom, njegovim braniteljem, tužiteljem, žrtvom ili oštećenikom u odnosu skrbnika, štićenika, posvojitelja, posvojenika, hranitelja, hranjenika, smještene osobe ili udomitelja,

            4) ako je u tom kaznenom predmetu u prethodnom postupku provodio dokazno ročište ili dokazne radnje ili je odlučivao o prigovoru za zaštitu postupovnih prava obrane ili o žalbi protiv rješenja o provođenju istrage, ili je odlučivao o potvrđivanju optužnice, ili je sudjelovao u postupku kao tužitelj, branitelj, zakonski zastupnik, savjetnik žrtve ili opunomoćenik oštećenika, odnosno tužitelja, ili je ispitan ili treba biti ispitan kao svjedok ili vještak, a drukčije nije propisano ovim Zakonom;

            5) ako je u istom predmetu sudjelovao u donošenju odluke koja se pobija žalbom ili izvanrednim pravnim lijekom.

            (2) Sudac ili sudac porotnik može biti otklonjen od obavljanja sudske dužnosti ako se izvan slučajeva navedenih u stavku 1. ovog članka navedu i dokažu okolnosti koje izazivaju sumnju u njegovu nepristranost.

Razlozi iz st. 1. su apsolutni razlozi za izuzeće, kad oni postoje, sudac se odmah mora izuzeti, dok razlozi iz st. 2. se moraju dokazati. 

Što se tiče postupka, možete tražiti izuzeće samo pojedinačno određenog suca, ne svih sudaca nekog suda ili svih sudaca u RH općenito. Zahtjev se podnosi predsjedniku suda, a ako se radi o izuzeću predsjednika suda, onda se podnosi predsjedniku neposredno višeg suda. 

Slažem se s Vama da trebate odmah upirati u sve povrede kojih se možete dosjetiti, ali to mora biti obrazloženo i poduprto dokazima, kao što Vam reče Borbena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam dovoljno razloga a i u stanju sam to obrazloziti i to vrlo opsirno ali zelim da o tome odlucuje vrhovni sud.Pitam kako onda ide postupak.Hocu izuzece raspravnog suca a da o tome ne odlucuje presjednik opcinskog a ni zupanijskog suda vec vrhovni sud.Znaci izuzece svih tako da o izuzecu odlucuje vrhovni sud.Kako to? Ako mi nitko ne objasni proceduru platicu odvjetnika ali onozavam to raditi sam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi, u biti, ovdje govorite prije o delegaciji suda, no koliko imam saznanja, ona se zbog ovakvih razloga nikad ne odobrava.

Iako zakon ističe da se može tražiti izuzeće samo u odnosu na pojedinog suca, to se može izigrati i faktički postići ovo što tražite (primjerice, to je učinjeno u jednom od predmeta bivšeg premijera), a to znači da biste morali tražiti izuzeće poimenično navedenog svakog suca i predsjednika suda na općinskom sudu pred kojim je u tijeku vaš predmet, kao i izuzeće predsjednika županijskog suda, koji bi trebao odlučivati o zahtjevu za izuzeće predsjednika općinskog suda. Ali, jedna bitna napomena - morali biste navesti i učiniti vjerojatnima razloge zbog kojih tražite izuzeće u odnosu na svakog suca, a to je lakše reći, nego učiniti (ne računam ovdje copy-paste pristup).

Glede vaših navoda, ističem vam mogućnost da na kraju svakog iskaza zahtijevate da se u zapisnik unesu vaše primjedbe u odnosu na iskaz pojedinog svjedoka glede sadržaja onog što je stvarno rekao i interpretacije iskaza od strane suca. Ako sudac to ne želi učiniti, onda tražiti da se to unese u zapisnik i tu onda možete tražiti izuzeće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija