Jump to content

Premještanje vozila s "pješačkog prijelaza"


ziv

Preporučene objave

Jučer mi je pauk podigao auto parkiran na, sa strane parkirališta, betonskim blokovima zatvorenom prilazu parkingu. Na tom je mjestu iscrtana zebra još iz doba kada je to bio ulaz u parkiralište. Moj auto je prednjim krajem bio iznad zebre, ali nije onemogučio slobodan prolaz pješacima jer je između mojeg auta i betonskih blokova više od 1m širine. Tu se ljudi godinama parkiraju u nedostatku parkirnih mjesta i nikome ne smetaju jer se taj prilaz parkingu više ne koristi.

Moje pitanje je ima li smisla žaliti se prometnom redarstvu na ovo premještanje vozila ili mi je pametnije platiti pola kazne plus 500kn pauku? Može li se ova zebra, u pravnom smislu, uopće više smatrati "obilježanim pješačkim prijelazom", a ova površima kolnikom kada tu više nije moguć promet zbog postavljenih betonskih blokova?

Fotografija je u prilogu. Na njoj su vidljiva tri parkirana auta na "obilježenom pješačkom prijelazu" kako su mi u obrazloženju prekršaja napisali. Moj auto je bio drugi po redu na mjestu ovog plavog forda sa slike.

Hvala!

Parkiranje.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mozes pisati prigovor, po Pravilniku u prometnim znakovima i signalizaciji clanak 77 kaze da svaki pješački prijelaz mora biti obilježen oznakom c02 odnosno onaj vertikalni znak koji oznacava pjesacki prijelaz. Dakle po slici tu nema tog vertikalnog znaka pa se i ne moze smatrati pjesackim niti je u funkciji. Napisi jos da je zatvoren betonskim blokovima te je bilo dovoljno prostora za kretanje pjesaka.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija