Jump to content

Predstavnik suvlasnika- krivotvorenje potpisa


sunchana

Preporučene objave

Pozdrav,

U zgradi u kojoj živim imamo problema sa predstavnikom suvlasnika, odnosno, ja sam pronašla neke probleme. Suvlasnik ne radi ono što mu je posao.. ne podnosi izvješća, ne daje račune na uvid, potpise za radove skuplja na način da ide od vrata do vrata i prodaje priče starijim susjedima, pa onda ono što mu fali ulovi u haustoru ljude. Nedavno je skupljao potpise za podizanje pričuve na 12,2 kn/m2, jer navodno treba mijenjati plinske instalacije. I sad tu priča počinje. Tražila sam ga ponude izvođača, rješenje od plinare.. na sve je imao neke neodređene odgovore pa sam otišla u GSKG da vidim o čemu se radi.

Dakle, 2016 je podignut kredit za fasadu u iznosu 237 000 kn, radovi su na kraju iznosili 295 000 kn, i te godine smo ušli u minus  40 000 kn. Sljedeće godine se taj minus povećao, i sada iznosi 48 000 kn. Ta fasada je diskutabilna jer nisu bile tri ponude, kako bi trebalo biti, nego  je predstavnik zagovarao tog izvođača i uspio skupiti potreban postotak potpisa da se krene u to. Zatim, sljedeće godine je bio požar u jednom stanu u zgradi, i opet su radovi koštali 15 000 kn više od iznosa koje je uplatilo osiguranje, s tim da sam pregledala troškovnike i vidjela da se stavljao parket, pločice u tom stanu koje je izgorio, stanu iznad su popravljali leksan ploče na balkonu, koje nisu sastavni dio zgrade, a koliko sam ja shvatila to osiguranje zgrade, pokriveno je samo ono što je zgrada tj. Zidovi, pročelje, zajedničke instalacije... Zatim sanacija stubišta nakon požara, u troškovniku su navedeni skidanje stare boje i popravak manji oštećenja na cijelu kvadraturu stubišta, a ono što su realno radili je pofarbali stubište samo jednim slojem i to je to.

Dalje me zanimalo kako to da predstavnik ima tako veliku naknadu tj 2,2 kn/m2 stambenog prostora, 24% od cjelokupne pričuve, pa sam provjerila međuvlasnički ugovor i anekse. Prvo je imao normalnu naknadu 0,49 lp, nakon toga je 2002. I 2005. Podizao na 400 kn neto i 500 kn neto. I sad slijedi moje pitanje. U potpisnoj listi iz 2002. je potpis moje bake i to je ok, a u listi iz 2005. baka je potpisana i to je presudni potpis, no iz aviona se vidi da to nije njen potpis. Jasno mi je da je to ušlo u zastaru za kd krivotvorenja potpisa, ali na osnovi toga je   on u  10 godina ostvario znatnu imovinsku korist. Baka je umrla 2012., ali imam njene potpise na ispravama ovjerenim kod javnog bilježnika i osobnu iskaznicu itd.. Da li ima smisla pokretati kazneni postupak? Da li to treba upravitelj po službenoj dužnosti ili suvlasnici pojedinačno? Da uzmem odvjetnika?   

Osobno smatram da tu ima puno više od prijevare i krivotvorenja potpisa, samo treba još malo prekopati po računima i troškovnicima. Fasada koja se radila je bila u dogovoru s nekim iz GSKG kome je vlasnik firme koja je izvodila radove- kum, i navodno su pokušali u još nekoliko ulaza progurati tu firmu., ali te stvari je jako teško dokazati, pogotovo laiku poput mene koji se ne kuži u te stvari.

Znam da je rješenje izabrati novog predstavnika, i to ću krenuti sljedeći tjedan, ali mislim da on mora odgovarati za nešto, jer 20 godina radi šta hoće, očito izvlači novac iz pričuve, iznevjerio je povjerenje ljudi i besramno to i dalje radi, samo sam se ja sjetila malo provjeriti šta i zašto, ali  sad ne znam odakle  krenuti i šta točno napraviti i kome se obratiti.   

Znam da je dugačko i konfuzno, ali toliko je informacija da ne znam kako da skratim. Hvala na bilo kakvom odgovoru i savjetu.  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 57 minuta, Borbena7 je napisao:

Za sve navedeno kao suvlasnik zatražite pisano očitovanje upravitelja zgrade, a u međuvremenu prikupite potpise za novog predstavnika.

Hvala na odgovoru!

A eventualna kaznena prijava za krivotvorenje bakinog potpisa, da li ima smisla ili ne, pošto je ona umrla prije 6 godina? Krivotvorenje potpisa od 2005. je u zastari, ali prijevara koja je nastala time još traje, jel ima to ikakvog smisla podnositi ?    

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija