Jump to content

Kada je pretres dozvoljen


debil00

Preporučene objave

Pa evo živim u malom gradiću di ima dosta droge i vjerujem da zbog toga inspektori i policija non-stop pregledavaju osobe.

situacije koje su se meni osobno dešavale: zaustavljanje prilikom vožnje bez počinjenih prekršaja na cesti te pregled cijelog auta, zaustavljanje na ulici usred grada te diranje džepova, rukava, nogu, ponekad i do krajnje granice spolovila, skidanje patika te prekopavanje torbi i torbica, zaustavljanje pješke te prilikom pronalazaka ključeva auta zahtijevali su da ih odvedem do auta te su i njega pretresli.

 

zanima me što je od ovog dozvoljeno, pogotovo bez ikakve opravdane sumnje, ovo se dešava i mojim maloljetnim prijateljima(imam nedavno napunjenih 18), smiju li njima to raditi?

uređeno: od debil00
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dozvoljeno je, i tebi i prijateljima. Ako mislite da vas se osobno cilja bez razloga, možete poslati pritužbu na rad policije (MUP-u) idući put kad se dogodi, ali oni vas smiju i legitimirati i pregledati. Ne smiju vas skidati do gola niti sami otvarati predmete (npr. torbe) i vozila, ali mogu vas tražiti da to napravite. Niste dužni po tome postupiti, ali u protivnom vas mogu uhititi i tražiti nalog (za koji je potrebna konkretnija sumnja, ali teško je napamet reći s čim oni raspolažu).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija