Jump to content

Audio snimanje glasnih susjeda


Nexus

Preporučene objave

Pozdrav svima,

zivim u stambenoj zgradi i vec nekoliko godina imam problem sa jako glasnim i nasilnim susjedima ciji stan je odmah uz moj. Oni se konstantno jako glasno svadjaju, vriste, bacaju predmete po stanu i lupaju vratima i ostalim predmetima.

Mozete zamisliti kako zvuci kada netko u stanu do vasega 10 puta zaredom svom snagom zalupi vratima iz bijesa. To se cijela zgrada trese... Ima tu jos puno vise primjera ali necu previse razvlaciti pricu.

Pozvao sam im policiju, koja je popricala sa njima i doslovno su mi rekli da su oni bespomocni sve dok sami ne zateknu te susjede da stvaraju buku.

Mene zanima dali ja tu buku mogu snimiti svojim mobitelom iz svoga stan, doslovno da kameru uperim u zid da se nista ne vidi ali da se cuje zvuk koji dopire iz njihovog stana u moj? Tu snimku bi onda mogao poslati putem MUP mobilne aplikacije.

Znam da ima jako puno ogranicenja oko bilo kakvog snimanja pa me zanima dali bi ovo sto ja planiram bilo legalno ili ne?

Hvala svima puno unaprijed na pomoci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možeš snimati u svom stanu i na ulici, ali policija neće po tome automatski podnijeti prekršajnu prijavu, nego procjenjuju u svakom pojedinačnom slučaju.

Da s ulice snimiš tulum koji se u međuvremenu stiša, to bi se prijavilo bez problema. Lupanje vrata i svađa nije događaj tog tipa. A ako se radi o nasilju, snimka bi se koristila samo kao nadopuna prijavi žrtve. Opet, ima odstupanja i od toga, ali čisto da ne misliš da snimka rješava i jamči sve.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

Pozdrav, 

Slično pitanje, planiram susjedima u zgradi,stan iznad uputiti pristojno pismo, te ih zamoliti na lijep način da se stišaju. Priložio bih im par videa (usb stick) kako se oni čuju kod nas. Imam teoriju da nisu svjestni kolko se čuju ili ne mare al to nije bit.

Zanima me mogu li me tužiti za neovlašteno snimanje ili nešto? Da ponovim snimak je  u mom stanu, dok zvuk dopire od njih.

Lp
 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Da li sud može prihvatiti snimku mobitelom od osobe kojoj su izgovorene 2 rečenice u smislu "ne možemo ćivjeti od tebe, idi se liječiti" ženi od 88 godina starosti koja je maltretirana od istih svaki dan 5 godina, stalna buka, bacanje teških predmeta po podu gdje nema tepiha i sve se čuje jako.

Hvala.

uređeno: od Spitfire
Velika slova
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija