Jump to content

Korištenje "starog" godišnjeg ne može više od tjedan dana


Guitarman

Preporučene objave

Pozdrav svima,

Radim u jednom stranom trgovačkom lancu u odjelu marketinga već 4 godine (na neodređeno). Dakle, ne radim u prodaji. Subote, nedjelje i blagdani su mi uvijek neradni. Ostalo mi je 5 dana starog godišnjeg odmora koje moram iskoristiti do 30.06. Poslodavcu sam predao zahtjev za GO tijekom 5 radnih dana u lipnju, od 21.06. do 28.06. U četvrtak 20.06. je Tjelovo, a u utorak 25.06. je Dan državnosti i ta 2 dana ne ulaze u GO. Prema tom zahtjevu, ukupno ne bih bio na poslu od čet. 20.06. do ned. 30.06., tj. 11 dana. Ta spoznaja nije se svidjela poslodavcu i on je zahtjev odbio uz obrazloženje da nitko u firmi ne može dobiti više od tjedan dana GO u komadu tijekom godine, nakon što iskoristi 2 tjedna obaveznog neprekidnog GO (koji sam ja već iskoristio prošlog kolovoza). Kaže da je takva politika firme i da ako mi se to ne sviđa mogu slobodno zatražiti otkaz, da će ga on prihvatiti.

Mislim da to nije ok i ne znam što mogu poduzeti da ostvarim svoja prava na GO. Moram li popustiti i razdijeliti preostali GO na 2 dijela? Molim vas za pravni savjet. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija