Jump to content

Riješenje o izvedenom stanju - došlo krivo


olympya

Preporučene objave

Pozdrav svima, imam stan u zgradi od šest stanova. Bivši vlasnik stanova je imao tu moralnu dužnost i išao da ozakoni zgradu, mi stanari smo platili sve te neke cifre svatko po 20.000 kn za sve to, uglavnom riješenje je došlo da zgrada ima 5 stanova, a ne 6. Kako se to moglo dogoditi nekome stvarno mi nije jasno. To nitko nije ni primjetio, a ni ja do sada kad sam da ću prodat stan pa mi to otežava. Koja je procedura sada? Dali se to može na neki jednostavan način srediti? Odvjetnik koji je vodio sve to prije dvije godine samo se izmotava i ne javlja na telefon .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na jednostavan način baš i ne. Naime, možda bi se i moglo da je reagirano odmah dok je još postojalo pravo na pravni lijek, žalbu u roku 15 dana.

Ovako, pošto se radi o upravnom postupku u kojem ste imali pravo na žalbu ne možete tražiti direktno obnovu postupka, eventualno podnijeti zahtjev za poništenje rješenja za koji vam je rok dvije godine od dostave rješenja (za ukidanje vam je prošao rok od 1 godine). 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za početak bi valjalo proučiti rješenje te otkriti tko je u biti loše odradio svoj posao, osobe koje su bile involvirane u sam postupak izrade dokumentacije (što mi je malo vjerovatno) ili upravno tijelo nadležno za izdavanje rješenja. U svakom slučaju, ako ništa drugo, postoji propust djelatnika upravnog tijela koji je vršio očevid u postupku donošenja rješenja da nije uočio eventualni propust ovih prvih. Ne bi bilo zgorega obratiti se i upravnom tijelu koje je rješenje i donijelo, možda oni imaju nekakovo jednostavnije rješenje uvidom u cjelokupnu dokumentaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija