Jump to content

Kasko osiguranje


oraoizmija@gmail.com

Preporučene objave

Lijep pozdrav,

Molim savjet oko prometne nezgodne iz 10/2018.g. kada je mojim automobilom upravljala moja djevojka koja je prilikom skretanja u desno oduzela prednost tramvaju i imala prometnu nesreću. Automobil je u otplati preko PBZ leasinga i ima jadransko obvezno i kasko osiguranje. Oštećena je desna strana automobila i sama šteta iznosi 45000 kn. S vozačem tramvaja je odmah ispunjeno europsko izvješće i nije pozvana policija (po očito lošem savjetu odvjetnika). Idući dan (po očito lošem savjetu odvjetnika) sam prijavio štetu na automobilu, ali je u prijavi navedeno da je vozilo pronađeno idući dan na parkiralištu oštećeno. Nakon učinjenog izvida sam uskoro kontaktiran od pravne službe koja je tražila da dokažem da je automobil pronađen na parkiralištu što naravno nisam mogao dokazati. Uskoro je stigao zahtjev osiguranju od strane ZETa koji je tražio odštetu za popravak tramvaja i kratko po tom zahtjevu sam dobio rješenje od pravne službe jadranskog osiguranja da će podmiriti trošak popravka tramvaja i drugo rješenje da neće podmiriti popravak mog automobila jer je moj zahtjev nevaljan jer nisam zvao policiju što nam stoji kao uvjet u ugovoru o kasko osiguranju. Automobil sam popravio o svome trošku. Sada me zanima obzirom na cijelu situaciju bih li trebao išta pravno poduzeti , tj. ima li ikakvog smisla podnositi prigovor ili mogu li mijenjati odštetni zahtjev obzirom da se radi o prilično novčano iznosu koji sam morao platiti za popravak. Ili da sve skupa zaboravim i budem sretan što me nisu tužili iz jadranskog osiguranja za pokušaj prevare?

 

Hvala svima na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 33 minuta, oraoizmija@gmail.com je napisao:

Kada je stigao zahtjev osiguranju od strane ZETa koji je tražio odštetu za popravak tramvaja sam morao napraviti novu izjavu o tijeku nastanka prometne nesreće u kojoj je opisana nesreća i priloženo europsko izvješće. Kratko po toj podnešenoj izjavi sam dobio rješenje od pravne službe jadranskog osiguranja da će podmiriti trošak popravka tramvaja i drugo rješenje da neće podmiriti popravak mog automobila jer je moj prvi zahtjev nevaljan jer nisam zvao policiju što nam stoji kao uvjet u ugovoru o kasko osiguranju.

 

uređeno: od oraoizmija@gmail.com
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija