Jump to content

Žalba na 1.4g marihuane


fozzeh81

Preporučene objave

Bok svima,

Prije dva mjeseca dragovoljno dao sam murjaku 1.4g marihuane koji mi je reko da mogu podic zalbu na tih famoznih 5000kn kazne i dobit znatno nižu kaznu, što sam i učinio uz pomoć dobrih ljudi s Legalisa. Međutim, danas sam u pošti pokupio rješenje suda koji tvrdi da ništa u nalogu nema značajno olakotnog u mom slučaju (nisam nikad prije kažnjavan, dragovoljno sam predao, studiram i bavim se sportom, izrazio sam kajanje, stvarno sam pisao s punim poštovanjem i obzirom prema sudu i formi žalbenog zahtjeva), da sam zdrava mlada osoba (to je obrazloženje suda za dodatne troškove postupka) i da, iako su moji navodi razmatrani uz puno poštovanje, da je žalbeni zahtjev neosnovan. Dakle moram platiti 5000kn kazne i još su mi natovarili 200kn troškova postupka na onih početnih 500kn, dakle 700kn. Malo je reći da se ne slažem s izrečenom kaznom, pogotovo zato što me murjak uvjeravao da to "uvijek tak ide" i da će zbog te stavke o dragovoljnom predavanju sud biti više obazriv (naravno, "bolje ti je da nam sad kažeš nego da ti mi nađemo" spika). Naravno, to nisam stavio u žalbeni zahtjev jer mi djeluje kao nešto što bi moglo povrijediti suca/sutkinju i osjećaj bitnosti suda, pa sam to i prešutio jer sam glupan.

Moje pitanje za tim legalisa je: Što sad? Je li odluka suda konačna u smislu da ne mogu više ništa poduzeti? Ja taj iznos kao student ne mogu platiti u roku od 8 ili nesto tako dana jedino da kredit dignem. Možda sam to odmah trebao staviti kao navod u žalbi, al onda opet, da sam mogao platiti odmah, ne bih se žalio već bih platio i završio priču s tim. Mogu li to nekako na rate platiti ili nešto? Nije valjda da ću morat u zatvor zbog grama trave.

Još jednom zahvaljujem dobrim ljudima s legalisa jer uistinu rade in favorem forumaša koji se pronađu u nevolji. Svaki/svaka vam dao/dala.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija