Jump to content

Imovinsko pravni odnosi


Samo Valentina

Preporučene objave

Molim vas moze li mi netko odgovorit.. Moja prica pocinje 2009 god kada mi umire suprug.. Njegov dio nasljedujem ja te isto ustupam maloljetnom zajednickom djetetu.. Svekrva svoj dio tj 1/5 prepisuje susjedima kao darovni ugovor.. Dok su bili zivi i muz i svekrva suvlasnistvo medu njima je razvrgnuto te kuca podijeljena.. Svatko ima svoj ulaz (katnica) kako je muz umro prije svekrve tj njegove mame ja tamo nisam mogla bit jer zena nije sva svoja.. Kad je ona umrla 2013 g pokusavam se vratit te bivam otjerana od policije i susjeda koji su uselili u komplet kucu.. Kud sta I kako jer sam od tada podstanar a oni se tamo sire 🤔 Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Samo Valentina je napisao:

Kud sta I kako jer sam od tada podstanar a oni se tamo sire

Prije svega treba da znate kako neko neosnovano stječe korist na vašu štetu, na način da koristi vaš suvlasnički dio, što će reći da ste već po osnovu stjecanja bez osnova ovlašteni zahtijevati naknadu. 

Druga stvar, ovlašteni ste pokrenuti postupak razvrgnuća suvlasništva(fizičkom diobom, isplatom ili pak javna dražba). 

Treća stvar je da tužbom zahtijevate predaju posjeda suvlasničkog dijela. 

Koji od predloženih scenarija će te izabrati je isključivo vaša dispozicija, o čemu bi se morali savjetovati sa odvjetnikom koji bi vas vodio kroz postupak. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razvrgnuće suvlasnista vec postoji tocno se zna koji je ciji dio te je svatko upisan kao vlasnik na svoj dio.. Papire sam predala odvjetniku koji je reko da idemo mirnim putem tj poslo im je dopis da me puste u moj dio.. Dopis je poslan krajem 3 mj i jucer ga zovem kaze nema nista novo jos nije dobio odgovor od njih.. Koji im je zakonski rok za odgovor?? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija