Jump to content

Poslodavac smanjio godišnji odmor


Slyder

Preporučene objave

Pozdrav,

Poslodavac računa GO kao 6×4=24 dana GO, još u prošloj godini prošlo je 6 mjeseci od zaposlenja u firmi. Poslodavac tvrdi da sam nakon 6 mj ostvario pravo na pola a ne na puni GO, iskorišteno je 6 dana GO za prošlu Ygodinu te u nekakvim tablicama navodno ostaje još 6 dana GO za prošlu godinu.

S obzirom na čl. 77. ZOR-a jesam li u pravu ja ili poslodavac, odnosno dali mi pripada pravo na pola ili puni GO nakon 6 mjeseci rada? A da ne spominjem kako niti 24 nije u redu s obzirom da mene stiti drugi propis sukladno jojem imam pravo na 5 tjedana GO.

Dakle, kako postupiti dalje? Prijaviti poslodavca? Bojim se da bi, traženjem svojih prava mogao izgubiti posao.

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , Borbena7 je napisao:

Nakon 6. mjeseci neprekidnog rada ostvarujete pravo na godišnji odmor od najmanje 4. tjedna. Da li Vam poslodavac daje odluku o korištenju godišnjeg odmora iz koje je vidljivo na temelju čega imate 24 dana godišnjeg odmora?

Ne, nije mi ustupio odluku, vec eto tvrdi kako imam pravo na pola GO i ne priznaje pravo na cijeli.. kako postupiti, postaviti mu zakone na stol? Sumnjam uopce da ce mi dati ostatak za proslu gpdinu koji bi morao iskpristiti do 30. Lipnja. Kako dalje? Imam li ja pravo dati izvanredni otkaz?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko budete zakinuti u vašem pravu, imate rok od 15 dana od tog trenutka odnosno od saznanja za isti, da podnesete poslodavcu zahtjev za zaštitu prava, na koji se on mora očitovati u roku 15 dana. Ako ne udovolji vašem zahtjevu, vi imate daljnji rok od 15 dana da zatražite sudsku zaštitu. U zahtjevu se treba pozvati na odredbe zakona, koji reguliraju vaša prava.

Sami znadete najbolje o kakvom se čovjeku radi i kakvo vam je trenutno osobno stanje što se financija tiče, pa sukladno tome donesite i odluku, jer ukoliko krenete u pravnu bitku, nije teško pogoditi koji će sljedeći poslodavčev potez biti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija