Jump to content

MEĐA OTVORI


paskual

Preporučene objave

poštovani svi neznam dali to spada tu ali molim mišljenje.

Živim u starom naselju u selu di su večinom kuče u nizu sa nadovezanim kučama (istacima van niza). e sad na kraju jednog takvog niza susjedi (stranci planiraju obnovit staju) a ja imam kuču do njihove(ispupčenu iz niza) to jest međa njegove staje i moje kuče čine SLOVO L kuče nam se dodiruju pod pravim kutom te on ima malo dvorište do moje kuče.

Ja prema njegovom dvorištu nemam niti jedan otvor jer je građeno na međi ali sad oni želi napravit natrivenu lođu u potkrovlju sa otvorom usmjerenim na moju kuću i moje dvorište koje je ispred moje kuče.Bio sam baš danas na poziv građevinske da dam mišljenje te sam prigovorio da se ne slažem da premješta postoječe prozore i otvara nove koji imaju direktan pogled na moje na udaljenosti manjoj od15cm (u praksi on ce sa lođe moć pristupit na moj krov). Na to sam dobio odgovor da pravilo od tri metra i otvaranje novih otvora na vrijedi ako međa nije nasuprotna (u paraleli) smjeru otvaranja otvora. Šte me je u potpunosti iznenadilo i smatram da me pokušao izmuljat.

molim pomoč ako znate nešto o tome.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, paskual je napisao:

Na to sam dobio odgovor da pravilo od tri metra i otvaranje novih otvora na vrijedi ako međa nije nasuprotna (u paraleli) smjeru otvaranja otvora

Zanimljivo. Kako i gdje te na kojoj udaljenosti se mogu praviti/ugrađivati otvori na građevini u odnosu na susjednu među propisuju odredbe za provođenje prostornih planova, te moram priznati da na ovakovo tumačenje nisam još naišao. Bilo bi lijepo kada bi i naveo propis koji to određuje da se tako može tumačiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija