Jump to content

Potraživanje vjerovnika


Kiklopi

Preporučene objave

Ujak je preminuo i iza sebe ostavio nasljedstvo bez ikakvih dugova.Njegova sestra,moja majka,je bila jedini nasljednik,ali se odrekla nasljedstva samo u svoje ime.Na raspravu sam zatim pozvana ja kao nećakinja ujaka i prihvatila sam se nasljedstva.Međutim moja majka ima neke dugove pa me zanima da li njezini vjerovnici mogu pobijati njezino odricanje od nasljedstva i mene onda teretiti za njezin dug?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , Kiklopi je napisao:

moja majka ima neke dugove pa me zanima da li njezini vjerovnici mogu pobijati njezino odricanje od nasljedstva i mene onda teretiti za njezin dug?

Moguće je pobijanje izjave o odricanju kao poduzete pravne radnje na štetu vjerovnika, no takav scenarij neće osobno Vas dovesti u položaj dužnika. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , Kiklopi je napisao:

,da li vjerovnici ako bi išli pobijati izjavu o odricanju mogu meni onda oduzet kuću koja mi je jedini dom?

U takvom crnom scenariju izjava o odricanju gubi učinak u odnosu na vjerovnika, što će reći da bi se dug mogao namiriti iz nekretnine, međutim sam vjerovanja da toga uopće neće doći, ovo iz razloga što je vjerovniku vrlo teško doći do informacije da se majka odrekla nasljedstva iza umrlog brata, no u svakom slučaju pravo da pobijaju izjavu o odricanju prestaje protekom roka od 3 godine od dana kad je poduzeta pravna radnja(izjava o odricanju). 

Preporuka:o navedenim događajima manje priče, a naročito u nekakvim službenim postupcima. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 8 minuta, Kiklopi je napisao:

U ovršnom zakonu piše da se nemože oduzet jedina nekretnina u kojoj dužnik živi .Da li to u ovom slučaju vrijedi ili mi ipak mogu to oduzeti bez obzira sto piše u zakonu ?

Kako protiv Vas još nije pokrenut ovršni postupak, pitanje je koji Ovršni zakon bi se u nekom budućem slučaju na Vas primjenjivao. Ovo što ste naveli iz trenutnog važećeg Ovršnog zakona, ne glasi baš tako...već sud pri ocjeni, je li narušena pravična ravnoteža između interesa ovršenika i ovrhovoditelja uzima u obzir i situaciju služi li predmetna nekretnina za stanovanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija