Jump to content

Naplata bjanko zaduznica


vither

Preporučene objave

Pozdrav!

Pitanje vezano uz bjanko zaduznicu. Naime imao sam duznika koji je kao privatna osoba posudio od moje strane novac kako bi pouspjesio poslovanje. Sam novac dan je na ruku uz potpisivanje ugovora o zajmu novaca. Uz navedeni ugovor dane su mi bjanko zaduznice od strane njegove firme kao osiguravajuc nacin naplate u slucaju da se ne ispostuje rok. Rok je prosao prije 6 mjeseci i nakon svih natezanja odlucio sam ih staviti na naplatu. Sljedi mi poziv da sam ne legalno stavio zaduznice na naplatu jer nemam nikakav pravni dokument da sam te iste zaduznice s njegove strane dobio (svjesno odradeno) te da ce morati pravnim putem (sud) isto prijaviti ukoliko ih ne maknem jer je to privatan a ne pravni dug ( sto mi u jednu ruku ima smisla u drugu koristio je sve novce za firmu, u ugovoru se navodi on kao fizicka osoba da duguje xxx iznos novaca). Takoder kaze da ce me teretiti za statu koju sam nanio firmi te ce iznositi preko milijun kuna (njegov godisnji promet je tolko velik a ne 60 dana) te da cu to privatno podmiriti. Recite koje su mi mogucnosti dal je uopce moguce tuzit nekoga na taj nacin ako postoji ugovor o zajmu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete, jer je ovršnost svojstvo isprave da se na temelju nje može tražiti prisilno ostvarenje tražbine koja je u njoj utvrđena. Javnobilježnička isprava je ovršna kad je dospjela obveza koja je u njoj utvrđena, a Vaša je dospjela prije 6. mjeseci. Isto vrijedi i za privatnu ispravu koju je javni bilježnik potvrdio (solemnizirao), odnosno smatra se ovršnom ispravom.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija