Jump to content

Nepreuzimanje pošte od policije


Preporučene objave

Što se može dogoditi ako mi policija pošalje prekršajni nalog poštom i ja ga ne preuzmem? Kako već ide slijed, mislim da je još jedan ponovni pokušaj dostave za 5 radnih dana od prvog pokušaja? Naime, nisam siguran da je li je riječ o prekršajnom nalogu ili nečemu drugome poslanome iz policije, no ukratko situacija je takva da nisam doma na kućnoj adresi već sam odsutan poslom na terenu. Danas je poštar donio plavu kuvertu, nije ju dao mojima da ju preuzmu nego je ostavio obavijest od pokušaju dostave i da se pošta može preuzeti u poštanskom uredu. Kako moji nemaju kod sebe moju osobnu iskaznicu, a ni punomoć da bi mogli preuzeti poštu, u pošti su im također odbili dati da preuzmu. Ja se zasigurno neću vratiti za tih 5 dana s terena. Na E-građani nisam dobio nikakvu obavijest od MUP-a.

Da li postoji način da provjerim o čemu je riječ? Poziv ne dolazi u obzir jer mi iz principa neće reći, a kad bi i htjeli GDPR je u igri tako da ništa.

Relativno sam siguran da nije ništa ozbiljno, no ipak bi volio pokušati iznaći načina kako to riješiti. Najviše me brine što se dogodi ako se pošta ne uruči i vrati u MUP.

Link to post
Dijeli na drugim stranicama
prije 2 sati , sivko je napisao:

Nakon pošte sami će pokušat dostavu a nakon toga mogu stavit na svoju oglasnu ploču pa je nalog uručen.Nazovi lokalnu postaju da vidiš da li je slučajno nalog od njih pa možeš dogovoriti da ga sam preuzmeš.

Zvao sam, ne žele davati informacije preko telefona. GDPR

Link to post
Dijeli na drugim stranicama
prije 7 sati , hetta je napisao:

Poanta je da ne možeš izbjeći to nešto, štogod da je (poziv, kazna itd.). Samo odgađaš. Bolje je preuzeti, vjeruj mi. Odi sa papirićem u poštu i preuzmi. Kad bi se nepreuzimanjem pošte mogle izbjeći takve stvari, već davno ju državna tijela ne bi niti slala.

Netko nije pozorno pročitao moju prvu objavu. Na terenu sam, fizički ne mogu preuzeti. 

Link to post
Dijeli na drugim stranicama
  • 1 mjesec kasnije...
, stradivari je napisao:

ponovno nazovi, reci kad ćeš biti dostupan kako bi ti to uručili , jer riskiraš nalog za prisilnu naplatu preko fine. 

Pošta je neuobičajeno/uobičajeno dugo putovala natrag, išao sam i zvao, uvijek odgovor nije se vratilo još. Sad pred sat vremena od pisanja ovog posta zove majka i kaže bili iz policije, donijeli poštu. Zovem opet u postaju, javio mi se policijski službenik koji se predstavio kao šef smjene, tvrdi da ne zna o čemu je riječ, da dođem do 6 sati ujutro po to. Ja više ne znam tko tu koga, na sve upite da mi se kaže za što mi se šalje je li prekršaj je li poziv opetovano dobivam odgovor ne znam o čemu je riječ. Ne znam više kome da se obratim. Nadalje uz ovo da dođem do 6 sati ujutro me se uvjetuje zbog toga što moram preuzeti od tog službenika koji je donio na kućnu adresu. Meni je ovo već krajnje neozbiljno i neodgovorno. Ako netko zna gdje se mogu obratiti s pritužbom osim na onaj e-mail sa službenih stranica MUPa bit ću veoma zahvalan na informaciji. 

Link to post
Dijeli na drugim stranicama
prije 19 sati , AR15 fan je napisao:

 Zovem opet u postaju, javio mi se policijski službenik koji se predstavio kao šef smjene, tvrdi da ne zna o čemu je riječ, da dođem do 6 sati ujutro po to. Ja više ne znam tko tu koga, na sve upite da mi se kaže za što mi se šalje je li prekršaj je li poziv opetovano dobivam odgovor ne znam o čemu je riječ. Ne znam više kome da se obratim. Nadalje uz ovo da dođem do 6 sati ujutro me se uvjetuje zbog toga što moram preuzeti od tog službenika koji je donio na kućnu adresu.

Šef taj poziv zakači šljakeru za radni nalog i on zna da mora isporučit (bar pokušat).Na koverti piše samo prekršajni postupak pa se ne zna dok se ne otvori.Da dođeš u 6 jer im tako počinje smjena pa da ti opet ne nosi a tebe nema doma.

Link to post
Dijeli na drugim stranicama
  • 1 godina kasnije...

Pozdrav, molio bih ako netko ima sličnih iskustava da mi kaže o čemu se radi. Naime, u inozemstvu sam već nekoliko mjeseci i u tom periodu pokušana mi je dostava pošiljke iz MUP-a koju poštar nije htio ili smio ostaviti supruzi. Mjesec nakon toga na vratima su se pojavila dva policajca također ne želeći reći o čemu se radi i ništa nisu ni uručili supruzi.

Ja sumnjam na prekoračenje brzine i kaznu za taj prekršaj ali to snimanje se dogodilo u veljači a prvi pokusaj uručenja kazne (ako je to u pitanju) u srpnju.

I da li uopće policijski službenici osobno dostavljaju takve stvari ili je možda riječ o nečem drugom?

Link to post
Dijeli na drugim stranicama
prije 5 sati , V525 je napisao:

Tko zna, možda provjeravaju jeste li na adresi prebivališta. Postoje slučajevi fiktivnog prebivališta odnosno da se netko odseli trajno u inozemstvo, a ne odjavi prebivalište u RH. U tom slučajevi policija može po službenoj dužnosti ići u provjeru...

Mislim da znaju da sam pomorac pa ne vjerujem da je to

Link to post
Dijeli na drugim stranicama
prije 3 sati , sivko je napisao:

Da, kada osoba ne primi poštu od poštara.A ujedno i provjere prebivalište i status nebivanja na prebivalištu.

Dobro o prebivalištu je sve jasno. Uostalom imaju i evidenciju kada sam se ukrcao na brod, tj pecat u putovnici.  Uglavnom, moguće je onda da stavrno prometni prekršaj dolaze uručiti osobno

Link to post
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

×
×
  • Napravi novi...