Jump to content

Neprijavljivanje članova kućanstava za potrošnju vode


Tomislav_28

Preporučene objave

Pozdrav, zanima me kome se žaliti na predstvnika stanara u slučaju kada nije prijavio sve članove u stanovima? Naime u zgradi postoji 61 stan a prijavljeno je 84 članova te su računi za vodu (zajedničko brojilo) jako visoki. Predstavnik stanara je porukom na oglasnoj ploči obaviješten da je uočen propustali se na sve oglušio te broj članova stoji. Molim savjet kome se obratiti. Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pogledajte prvo Opće i tehničke uvjete isporuke vodnih usluga vašeg isporučitelja. Među ostalime mora biti i odredba da se korisnicima usluge javne vodoopskrbe -suvlasnicima čiju potrošnju mjeri samo glavni vodomjer, količina vodne usluge obračunava na način da se količina vodne usluge očitane na glavnom brojilu dijeli na ukupan broj osoba u suvlasničkoj zajednici, te da se temeljem pisanih podataka ovlaštenog predstavnika suvlasnika o broju osoba koje stanuju u pojedinom stanu i svakoj promjeni koja nastaje tijekom mjeseca, svakom suvlasniku obračunava pripadajući dio količine vodne usluge prema broju osoba koje stanuju u njegovom stambenom prostoru.

Dakle, prema Općim uvjetima predstavnik je dužan dostaviti Isporučitelju pisane podatke o broju osoba koje stanuju u pojedinom stanu, kao i svaku promjenu na mjesečnoj razini.

Nadalje, od usmenoga uglavnom nema ništa pa prema tome se uputi pismeni dopis i predstavniku kao i upravitelju sa zahtjevom da se u određenom roku Isporučitelju dostavi popis stvarnih korisnika po stanu, isto napravi i prema upraivtelju kao drugoj ovlaštenoj osobi. Ako se predstavnik ogluši, mijenjate ga na način da se upravitelju dostavi suglasnost večine suvlasnika za izbor novog predstavnika.    

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Citiraj

prijave nadležnoj instituciji

Ne. Možete se obratiti i Isporučitelju vodnih usluga, no oni obračun i naplatu vrše prema dostavljenim podatcima predstavnika te pojedinačne dopise takove vrste ne uimaju u obzir, osim nekih koji u svojim Općim i tehničkim uvjetima propisuju da mogu postupiti prema dostavljenom popisu na kojoj je suglasnost večine suvlasnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija