Jump to content

Zabilježba na nekretnini


Mirka123

Preporučene objave

Poštovani.Postoji pravomoćna zabilježba na nekretnini.Odbijena je žalba na Zupanijskom sudu.Dug je 50 000 kn. Dali se mogu žaliti na ustavni sud?

Zatim, kako ide sami proces, procjena? Prodaja? Dražba? Nekretnina je puno vrijednija, Zagreb, kuća sa dosta zemlje, s tim da kuća nije legalizirana.

Koliko vremenski traje proces cijele dražbe i eventualne prodaje,Odmah nas izbace na ulicu ili ima nekih rokova? Također, na nekretnini postoji još jedan nedovršeni, u pravnom postupku proces.

Hvala unaprijed na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pokušavali smo stupiti u kontakt sa odvjetnikom, suprotne strane, ali bio je veoma bahat, doslovce je rekao,citiram; sada bi nagodbu, imali ste vremena, ! 

Neznam ni na koji , čiji račun da uplaćujemo. Nedostupne su nam sve informacije. S tim, da je stavio to dugovanje i na Finu.

Imam osjećaj da bi on zaista htio nekretninu na dražbi.

Neznam , mi smo voljni na nagodbu. Ali neznam kome da se obratimo. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postupak Vam vodi sud i odgodu postupka radi sporazumne obročne otplate duga provodi sud. Znači, prvo vidite sa svojim ukućanima u koliko najmanje rata bi mogli podmiriti taj dug. Potom napravite podnesak, pozivom na poslovni broj spisa pod kojim se postupak vodi na sudu i vrlo ozbiljno i argumentirano predložite sudu da Vam odobri odgodu tj. da se zastane s postupkom provedbe ovrhe na nekretnini, jer ste voljni u x rata u y periodu podmiriti sve troškove, kamate i glavnicu, a sve s ciljem da ne nastaju daljnji troškovi postupka i kako bi se po Vašoj ispunjenoj obvezi ovaj predmet mogao obustaviti, a rezultat svega ovoga da bi bio da Vi ne bi ostali "bez krova nad glavom".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako je, a onda ona taj Vaš podnesak šalje ovrhovoditelju na očitovanje i traži njegovu suglasnost za odgodu temeljem čl. 69. Ovršnog zakona. Vaš podnesak mora biti ozbiljan u smislu da morate precizno navesti što nudite, te na što i kada se obvezujete, jer s tim podneskom morate zainteresirati ovrhovoditelja do te mjere da zaključi da će mu to biti najbrži i najlakši način namirenja. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala puno na odgovoru.Tako ću i učiniti u ponedjeljak.

Samo me brine, dali će pristati na rate, jer cjelokupni dug nemam za vratiti.

Nadam se da neće inzistirati na vraćanje duga odjednom. Sutkinja je na ročištu bila jako ljubazna prema nama, čak je upozoravala odvjetnika suprotne strane, na nedostatak empatije.

Javim kako je prošlo. Još jednom hvala

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam još pitanje. Imam jako negativan osjećaj, da suprotna strana neće pristati na nagodbu. Vidjela sam iz kratke komunikacije sa njima.

S obzirom da su mi dugovanje upisali i na Finu.

Ja imam zaštićena primanja.Tako da mogu na Fini uplaćivati sama, što više to bolje.

Dali bi tada bila u povoljnijem položaju, s obzirom na njihovu zabilježbu na kući?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pustite da vidite njihovu reakciju, nemojte ništa dodatno plaćati, radije ako ne pristanku i postupak se nastavi, tada na prvom ročištu odmah ponudite platiti jedan dio duga (taj koji ste do tada mislili uplaćivati samovoljno), a ostali obročno kako se dogovorite. Znači, ako ne pristanu, opet na ročištu predlažite i nudite konkretna rješenja. Sudac ima prostora odugovlačiti ovake postupke, naravno ukoliko to želi jer vidi da ovršenik namjerava podmiriti dug.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Počeli smo otplaćivati dugovanje, u ratama, ali druga strana, koliko vidim, nije zainteresirana, za takav način otplate.Nego, sve odjednom.  Sada imam pitanje, predali su prijedlog za ovrhu na nekretnini, tko procjenjuje vrijednost? Pripravan sam na najgori mogući ishod, ovrhu, tj dražbu, Nemam gdje, jedina nekretnina koju posjedujem je ta kuća......Za podstanarstvo nemamo, niti mogućnosti kredita , za eventualni reprogram........Situacija je jako ružna, 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , Mirka123 je napisao:

predali su prijedlog za ovrhu na nekretnini, tko procjenjuje vrijednost?

Sud u sudskom postupku, temeljem nekakvih valjanih dokumenata koje dostavite ili putem vještaka.

prije 3 sati , Mirka123 je napisao:

Pripravan sam na najgori mogući ishod, ovrhu, tj dražbu, Nemam gdje, jedina nekretnina 

Ne mora biti baš tako loše. Moguće da se samo žele zabilježiti na nekretnini i na taj način osigurati ukoliko prestanete podmirivati dug.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija