Jump to content

Obračun bolovanja/godišnjeg odmora


dodooo

Preporučene objave

Molim vas da mi objasnite da li poslodavac na zakonit način obračunava bolovanje i godišnji odmor. Radim u trgovini, jedan tjedan od ponedjeljka do petka po 8 sati, drugi tjedan od ponedjeljka do petka po 7 sati + subota 5 sati. Dakle nedjelje ne radim, a subotu svaku drugu. Ukoliko koristim bolovanje ili godišnji odmor, za te dane poslodavac u šihtericu upisuje po 7 sati. Zbog takve računice osoba koja je bila na bolovanju ili godišnjem odmoru ima manji zbroj sati, te se moraju odraditi sati koji nedostaju tako da sve odgovara fondu sati za određeni mjesec. Da li su radnici zbog takvog obračuna oštećeni? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam na odgovoru! Neovisno da li se po rasporedu trebalo raditi 7 ili 8 sati poslodavac obračunava 7 sati. Štoviše, poslovođa ima službeni e-mail od Uprave u kojem se objašnjava kako se popunjava šihterica i između ostalog stoji da se za godišnji i bolovanje upisuje 7 sati. Da li je moguće da je navedeno regulirano nekim internim pravilnikom? Što učiniti da se zaštite prava radnika?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija