Jump to content

Ogradjivanje


Bananaman4

Preporučene objave

Zanima me od mog prijatelja na jednoj parceli postoje dvije kuce...jedna kuca jedan suvlasnik druga kuca drugi suvlasnik...na parceli su postavljene prvo kuca naprijed od jednog suvlasnika dok iza nje je kuca drugog suvlasnika...posto kod parcele ova prva kuca je odmah pred ulazom i ima ogradu unutar parcele a ova druga kuca je iza prve te ima prohod poput dvorista do svoje kuce...suvlasnik te prve kuce hoce ograditi jos sa dodatno jednom ogradom te time bi presjekao dvoriste drugog suvlasnika...interesira me prava...dali moze dodatno potrazivati prosirenje dvorista iako se unutar parcele ogradio sa vec jednom ogradon te koja su orava drugog suvlasnika kojem bi ta novonastala situacija dodatno otezala zivot posto ina obrt u posjedu te time bi ugrozila taj isti obrt...dali je moguce da jedan suvlasnik ostanr sa kucom odsjecen na sredini parcele

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U vašem slučaju se radi o suvlasništvu te bez suglasnosti suvlasnika ne mogu se vršiti bilo kakovi radovi pa ni postavit ograda. Ovakav propblem se trebao riješiti već odavno, na način (pošto prostorni planovi propisuju da se na istoj čestici ne mogu nalaziti dva stambena objekta) da se utvrdila građevna čestica ja jednu ili drugu građevinu te napravila parcelacija prema Zakonu o prostornom uređenju. Tada bi svaka građevina dobila svoju česticu i vlasnika pa neka se ovaj prvi (ili oba) ograđuju kako hoće prema granicama svoje čestice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija