Jump to content

Imovina d.o.o. nakon likvidacije


pisac_tomo

Preporučene objave

Pozdrav svima, i molim za savjet. U poslovnom prostoru mi je u najmu bila jedna tvrtka koja je prvih mjeseci normalno radila i plaćala najamninu, da bi nakon toga prestala raditi, a zaposleni i šefovi jednostavno prestali dolaziti u prostor. Nakon nekog vremena promijenio sam brave i pokušao ih kontaktirati da plate najam ili isele iz prostora, ali bezuspješno. Firma im je otišla u blokadu, pa u stečaj po skraćenom postupku, da bi u konačnici stečaj bio završen brisanjem iz sudskog registra, bez provedenog punog stečajnog postupka. Ni vlasnici tvrtke, a ni njihovi vjerovnici, nisu se javili trgovačkom sudu da bi raspodijelili imovinu - koja je ostala u mojem prostoru.

Ostala su mi potraživanja za najamninu od firme koja više ne postoji, ali i njihovih strojeva i opreme u nešto većoj vrijednosti od duga. Što ja sada mogu s tim napraviti? Na oglasnik pa rasprodati da se namirim? Naravno, moram i prostor osloboditi za novog najmoprimca pa svakako moram s tom opremom nešto napraviti.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , Ruby_Danderfluff je napisao:

Možete na ime najamnina koje su Vam ostali dužni, imate pravo zadržanja na stvarima kao najmodavac.

OK, da, to sam zaključio i po Zakonu o obveznim odnosima. Imate li ideju kako bi se to pravno provelo? Treba li sastaviti neki zapisnik o zatečenoj opremi, njezinoj vrijednosti itd, prije nego je stavim u prodaju?

Ili ne treba raditi ništa, s obzirom da se radi o imovini tvtke koja više ne postoji?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija