Jump to content

Kupnja dijela susjedove cestice


Davorzg

Preporučene objave

Poz, susjed ima kucu do moje i ogromno zemljiste. Kupio bih dio njegovog zemljista za potrebe parkiranja vozila dakle jedan manji dio. Sto sve trebam napraviti nakon kupnje?

Angazirati geodeta te napraviti parcelaciji cestice dakle cijepanje njegovog jednog komadica i pripajanje mojoj cestici tr na temelji parcelacijskog elaborata provesti dokumentaciju u katastru i gruntovnici?

 

E sad me buni sta na netu citam da za parcelaciju treba nekakva lokacijska dozvola te rjesenje o uvjetima gradenja ali pretpostavljam da to ide kad je negdje prazno građevinsko zemljiste. Da li u mom primjeru gdje su oba privatna vlasnistva cestica moze proci tom parcelacijom i odmah upis u katastar i gruntovnicu? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne postoji konkretan odgovor na Vaše pitanje. 

Jedna od varijanata jest da se parcelira prilkom ishođenja građevinske dozvole ako bi netko do Vas dvoje npr nešto gradio. 

Druga varijanta, koja teže prolazi i zavisi od situacije na terenu, jest da se parcelira prema Rješenju u utvrđivanju građevne čestice. 

Kada bi imali skicu nekakvu možda bih nešto više mogao reći. Sa svojim prijedlogom probajte angažirati ovlaštenog geodetskog stručnjaka koje će uvidom u konkretnu situaciji znati više reći. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija