Jump to content

Oduzet mobitel na ispitivanju


nuKara

Preporučene objave

Pozdrav svima, znaci ovako me zanima me sljedece, oduzeli su mi mobitel na neodredjeno nakon neslavnog pohoda po Rijeci u visini stete 50ak tisuca kuna. Sada mene zanima mogu li ja taj mobitel ikako vratiti prije pravomocnog rjesenja koje se ceka toliko dugo da ce tad mobitel bit bezvrijedan, trenutna vrijednost je oko 6 tisuca kuna + tarifa 150ak mj (nov bio 1200e). Ne vidim razlog da ga zadrzavaju jer nije koristen kao predmet s kojim je pocinjeno djelo niti moze koristiti kao dokazni materijal, a uz sve to nisam ni dobio pisanu potvrdu da su mi oduzeli mobitel. Nakon sto sam izasao iz pritvora mobitel sam locirao i resetirao tvornicki, sto znaci nema nikakvog podatka na njemu. Pa ako bi netko volio dat misljenje na koji nacin postupit prije nego se sutradan obratim odvjetniku? Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

UPDATE:pronasao sam papir sa oduzetim stvarima ipak.I jos jedno pitanje: ako ja pismeno/usmeno dam priznanje da sam to napravio i da mi naplate stetu hoce li ubrzat proces? Isto tako platio sam 2 od 5 stavki koje su bile na teret u vrijednosti 42 tisuce kuna u gotovini ( osteceniku koji je bio u sudskom sporu prije samog incidenta dok su ovi nepovezani kazneno/osobno), te mi ostaju stete procjenjene na 10 tisuca kuna prema 3 vlasnika/firme, tri izloga razbijena u centru grada bez provale samo ostecenje. Takooo daa opet mislim da nemaju sta zadrzavat taj mobitel jer je u prvom i drugom (povucenom pisanom potvrdom) slucaju bila ukljucena sjekira i namjera osvecivanja dok u ova preostala 3 je ostecenje iz niskih pobuda,bez dubljih razloga.

uređeno: od nuKara
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete pisati zahtjev sucu kod kojega je predmet da donese odluku o vraćanju privremeno oduzetih predmeta s obzirom da isti nisu upotrijebljeni za počinjenje KD i da Vam iz ovog ili onog razloga trebaju, ali s obzirom da su takva rješenja ona koja se statistički ne vrednuju, sudac vjerojatno neće odlučivati o tome prije odluke o glavnoj stvari.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija