Jump to content

Utvrđivanje tehnološkog viška


škole

Preporučene objave

Školski odbor na prijedlog ravnateljice škole, a uz suglasnost sindikalnog povjerenika krajem mjeseca lipnja donosi odluku o organizacijskom višku jednoj učiteljici razredne nastave. Učiteljici se uručuje otkaz ugovora u radu jer je utvrđena kao tehnološki višak. Nekoliko mjeseci kasnije, negdje krajem mjeseca kolovoza navedena učiteljica tijekom korištenja otkaznog roka upućuje školskom odboru zahtjev za zaštitu prava kojom osporava otkaz. Smatra da škola mora ponovno provesti postupak utvrđivanja tehnološkog viška jer se jedna druga učiteljica razredne nastave u međuvremenu vratila na posao koja je bila na dužem bolovanju zbog povrede na radu. Ta je zaposlenica bila na bolovanju u trenutku donošenja odluke o organizacijskom višku, a  zbog navedenih okolnosti nije mogla biti proglašena tehnološkim viškom iako je mlađa i ima manje ukupnog radnog staža. Hoće li škola postupiti pravilno ako odbije zahtjev učiteljice upućen školskom odboru?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahtjev za zaštitu prava je mogla postaviti u roku od 15 dana od dana primitka otkaza. Dakle više nema pravo na sudsku zaštitu. U trenutku donošenja odluke o organizacijskom višku, situacija je bila takva i gotova priča.

Dobit će nešto otpremnine i biti na listi UDU i zaposliti se vrlo brzo...

uređeno: od gala385
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija