Jump to content

Boravište nakon 2 godine.


Tomason

Preporučene objave

Pozdrav, imam par pitanja i bio bih vrlo zahvalan ako bi mi netko pomogao. Živim u Zagrebu, dvije godine i imam prijavljeno boravište (kroz koji dan ističe druga prijava boravka od godinu dana). Ovdje radim, i odmah sam nakon prve prijave promijenio poreznu karticu tako da ne bi bilo nekih poreznih zavrzlama, te uredno plaćam te sve namete koje nosi život u glavnom gradu. E sad, pitanje glasi ovako.

1. Ako mi prijava o boravištu ističe sa recimo 15.06 2019-e , imam li neki rok u kojem moram riješiti svoj status, naprimjer 14 dana, kao sa vozačkom i osobnom ili?

2. Da li baš moram nakon dvije godine prijaviti prebivalište ili nekako mogu za još godinu dana riješiti boravište? Može li se napisati nekakva zamolba, da se razmotri slučaj i to? Prijava prebivališta mi je u ovom trenutku nepotrebna (živim u rentanom stanu, ali kroz nekih pola godine selim u svoj) i onda bih zamijenio kompletne papire, a ako sada napravim promjenu prebivališta onda ću za pola godine to morati raditi ponovo što je i dupli trošak i vremena i novaca.

3. Da li ja sada mogu jednostavno se napraviti lud i ne prijavljivati ništa nikome 2 mjeseca i doći ponovo na šalter te prijaviti boravište na istoj adresi na kojoj je bilo prijavljeno? Par osoba mi je reklo da ima famozna rupa u zakonu i da je to moguće, jer navodno praviš pauzu u mjestu boravišta?

4. I zadnje pitanje. Ako recimo napravim ovo pod brojem 3, da li moj istek boravišne dozvole ima kakve veze sa mojom poreznom karticom? Hoće li se i dalje nesmetano moći uplaćivati plaća i ti svi porezi , ako  recimo ne prijavim boravište ovdje u narednih mjesec dva? 

Hvala unaprijed.  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , Borbena7 je napisao:

Najjednostavnije je da ne poduzimate ništa dok se ne uselite u svoj stan, te potom da prijavite prebivalište i uredite sveukupnu dokumentaciju.

I ne bi trebalo biti nikakvih problema oko toga da mi je porezna na zagrebačkoj (boravisnoj) adresi ? Ne znam da li je to povezano i da li oni vide da mi je naprimjer boravišna prijava istekla, a da mi porezna glasi na tu adresu s kojom ja formalno od isteka nemam nikakve veze ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija