Jump to content

suvlasnici mi osporavaju zajednicke dijelove zgrade


Damaiondie

Preporučene objave

Stan sam kupila na sudskoj drazbi, predan mi je slobodan od osoba i stvari. Bivsi vlasnik u zgradi je na zajednickim dijelovima godinama drzao otpad koji suvlasnici meni pripisuju, tvrde da sam ga naslijedila i traze od mene da financiram uklanjanje. Prijete mi inspekcijama, kaznama, mijenjanjem brava i lokota. Kako odbijam o svom trosku uklanjati tude stvari (jer sam kupila stan, a ne i stvari, a kamo li otpad) i jer ne smatram da imam ikakvo pravo mimo neke sudske odluke icije stvari bacati - pa makar to neki smatrali smecem, traze me da im predocim sudsko rjesenje da bi dokazali da sam kupila samo stan, a ne i s njime i zajednicke dijelove zgrade.
Postoji ugovor o uspostavi etaznog vlasnistva potpisan navodno prije nego sam kupila stan i poslali su mi samo nepotpisanu sprancu u kojoj jasno stoji koji su dijelovi zgrade i koji posebni dio ima koju povrsinu. Etazni elaborat koji bi trebao biti sastavni dio mi odbijaju pokazati, a kako etaziranje jos nije provedeno nema ga ni u ZK. U toj spranci ne pise tko ga je radio.
Stan je u KPU, tamo se ne spominju zajednicki dijelovu. U Glavnoj Knjizi je nekoliko stanova i pp-a i tamo su navedeni kao: suvlasnicki dio s neodredenim omjerom, a nekima pise i povrsina. Jos je jedan stan u KPU, kao i kod mog se ne spominju zajednicki dijelovi.

1. Da li mi kao vlasniku stana pripadaju i zajednicki dijelovi zgrade?

2. Da li imam kakvih obveza uklanjati tude stvari iz tih zajednickih dijelova?

3. Ja se vec skoro god i pol borim sa sudom da me oslobodi cuvanja ovrsenikovih stvari uklonjenih iz stana (organizira drazbu), a ovi bi bacali tude stvari mimo ikakve pravomocne sudske odluke. Vec su mu dosta toga i pobacali, od cega sam se ja ogradila i odbijala sudjelovati i financirati.
Da li mi stvarno nekakva inspekcija moze narediti da to moram o vlastitom trosku ukloniti?
4. Spominju nekakve zakone (naravno ne znaju reci koji su to) prema kojima je zabranjeno drzati ikakve stvari na tavanu. Postoji li zakonska odredba koja ide toliko u dubinu da odreduje vlasnicima sto smiju ili ne smiju drzati u vlastitoj imovini? Tamo nema pirotehnickih ni eksplozivnih sredstava, nuklearnog niti slicnog otpada. Radi se o ropotariji koja ne smrdi, ne curi, ne trune i nije moja.

Naljepse zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 14 sati , Borbena7 je napisao:

Nemate apsolutno ništa s tim stvarima, pa tako nemate ni manje ni više, obveze ili ovlasti od drugih suvlasnika za njihovo uklanjanje. 

Postovana,
Hvala Vam na brzom odgovoru.
Da li mi kao vlasniku stana pripadaju i zajednicki dijelovi zgrade ili mi to mogu osporiti? 

Ako mi ospore, ispada da ni stubiste ne smijem koristiti. Kako da dodem do stana? Da li sam im duzna predati rjesenje suda kojim sam kupila stan? Imam vlasnicki list, sve je cisto, ne vidim zasto bih ikome i to nakon vise od 2 godine trebala dokazivati kako sam kupila stan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 9 sati , Damaiondie je napisao:

Da li mi kao vlasniku stana pripadaju i zajednicki dijelovi zgrade ili mi to mogu osporiti? 

Kao suvlasnik imate pravo koristiti sve zajedničke dijelove zgrade.

prije 9 sati , Damaiondie je napisao:

Da li sam im duzna predati rjesenje suda kojim sam kupila stan?

Niste, dapače imate pravo na privatnost, a ako ih nešto zanima neka iskoriste načelo javnosti zemljišnih knjiga pa neka izučavaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija