Jump to content

Stambena zgrada i parkirališno mjesto


ZanaGuggenheim

Preporučene objave

Kupila sam stan u stambenoj zgradi oko koje se prostire prilično veliki teren na kojemu stanari naše i okolnih zgrada ostavljaju svoja vozila. Predstavnik suvlasnika mi je na samom početku napomenuo gdje smijem parkirati, na način da vlasnici nižih stanova parkiraju u neposrednoj blizini zgrade, a oni viših - gdje stignu! Da je to neko nepisano pravilo i da se njega moram držati. Jednom nije bilo mjesta, te sam morala parkirati bliže zgradi i - počupali mi brisač! Zaprijetila sam policijom. U Katastru je naša zgrada na čestici bez ikakvog terena oko nje, a susjedna zgrada se nalazi na istoj čestici na kojoj se prostire parkiralište! Shodno tome nitko od suvlasnika naše zgrade ne bi imao pravo parkirati, zar ne? Smijem li predsjedniku suvlasnika napomenuti da to njegovo "nepisano pravilo" nema pravne osnove? U privitku slika s arkoda - žuta je naša zgrada. Zahvaljujem na vašoj pomoći!

Screenshot_2019-06-15-11-03-20-435_com.android.chrome.png

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema ovome vaša zgrada ima samo svoju česticu, tj. česticu zgrade poradi čega je i označena zvijezdicom. Ako nema ništa pismeno određeno o korištenju parkinga na čest. 209/1, te posebno ako pripada zgradi na njoj (iako mi se čini da za tu zgradu nije provedeno povezivanje ZK i KPU pa je zato dio te čestice), nepisano pravilo nema nekakovu posebnu važnost.  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija