Jump to content

Lažni iskaz o prometnoj nezgodi


želja23

Preporučene objave

Pozdrav,

Nedavno sam imao slučaj male prometne nezgode. Vozio sam se svojom trakom na lokalnoj cesti, i iz krivine mi je izletio momak u mojoj traci. Zakočio sam ali sam ga zakačio malo po zadnjim vratima, svojim prednjim lijevim krajem auta.
Uvjeti na cesti su bili lagano skliski, kiša je rosila lagano. Momak mi je servirao priču da "ne zna koje mu je osiguranje, sutra ćemo otići kod osiguravatelja i rješiti ovo, ja sam kriv samo nemojte policiju zvati" uz komentar "što hoćete, ovdje svi voze suprotnom trakom" (Jer je njegova traka betonirana nakon kopanja cjevovoda - u voznom stanju je, samo malo grbava). Iza mene je bio vozač dostave kojem se očigledno jako žurilo i sjeo je na trubu, tako da se policija nije zvala, nije se fotografiralo mjesto i uvjeti nesreće.

Sutradan se otišlo po dogovoru u obe osiguravajuće kuće, i momak je normalno lagao. Dao je izjavu i kod mog i svog osiguravatelja - rekavši da je on bio u svojoj traci, i da sam ja uletio u krivinu prebrzo, zakočio, i da je auto proklizalo u njegovu traku. Dok sam ja dao istiniti iskaz, o situaciji koja je u stvarnosti bila.

Ali ja nažalost nemam dokaza o onome što se u stvari dogodilo.

Slučaj je još kod osiguravatelja, šteta je dokumentirana, iako mi njegov osiguravatelj još nije poslao procjenu štete na mom autu. U međuvremenu su oba auta popravljena, te čekamo na odluku osiguravatelja.

 

Moje pitanje je, mogu li išta učiniti osim nadati se da će vještačenje nekako dovesti do pravog zaključka, i ukoliko do toga ne dođe, postoji li kakav proces žalbe?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, niste prijavili policiji nezgodu? Radi se samo o postupku kod osiguratelja? Neće biti vještačenja, već samo procjena osiguratelja i odgovor na odštetni zahtjev, na koji imate pravo prigovora, i ako prigovor bude nepovoljan, možete ići u tužbu radi naknade štete. Ja bih prijavila policiji već u onom času u kojem je momak lagao kod svog osiguranja, sad nakon popravka auta i proteka duljeg perioda vremena se bojim da je malo kasno, jer bi se svaka prijava nezgode tumačila kao nezadovoljstvo onoga kome osiguranje nije udovoljilo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija