Jump to content

Kupnja kuće


Limunko

Preporučene objave

Ako postoji pravomoćno rješenje o izvedenom stanju, tražite od sadašnjeg vlasnika da to rješenje provede u zemljišnoj knjizi prije kupnje nekretnine. Time će se postojeća zabilježba da nije priložena građevinska i uporabna zamijeniti zabilježbom da je priloženo pravomoćno rješenje o izvedenom stanju.

U svakom slučaju tražite od sadašnjeg vlasnika da to provede prije kupoprodaje, budući da će vrlo vjerojatno trebati izrađivati novi geodetski elaborat radi provedbe (ako je došlo do promjene površine zgrade koja je upisana), dakle moguće da će biti troškova. 

Dakle, ne morate izbjegavati kupnju te nekretnine, samo neka sadašnji vlasnik do kraja sredi papire prije nego potpisujete kupoprodajni ugovor. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Ako ništa posebno ne ugovorite, primjenjuju se zakonske odredbe. Dakle, ako ste se ovako dogovorili s drugom ugovornom stranom, onda napišite u predugovoru da u slučaju odustanka kupca prodavatelj zadržava kaparu, a da je u slučaju odustanka prodavatelja isti kupcu dužan vratiti dvostruku kaparu. 

Ako ništa ne definirate i ne ugovorite kaparu kao odustatninu, onda ugovorna strana koja nije odustala od ugovora ima pravo izbora hoće li inzistirati na sklapanju ugovora, tražiti naknadu štete ili zadržati kaparu/potraživati povrat dvostruke kapare. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija