Jump to content

otkazni rok i regres. pravni savjet


ivana.veliki

Preporučene objave

Radim u firmi oko 12 godina. Odlučila sam dati otkaz radi odlaska u inozemstvo, te mi radni odnos prestaje 10. srpnja 2019. Nisam službeno dobila nikakav dokument o prestanku radnog odnosa već sam samo na papiru napisala dvije rečenice sa zamolbom za prestanak radnog odnosa (što su tražili od mene). Prije par dana  svima je isplaćen regres osim meni uz obrazloženje kako "poslodavac ima pravo ne isplatiti regres djelatniku koji je u otkaznom roku" te "da su mi isplatili regres da bi mi taj iznos uzeli sa slijedeće plaće". Koristila sam dio godišnjeg u travnju i preostali dio srazmjernog godišnjeg (i to su mi odrezali) koristit ću u srpnju. Zanima me da li poslodavac ima navedena prava i nema obvezu isplate regresa? 

Čitam po internetu kako poslodavac nije dužan isplatiti regres, ali ako sam koristila godišnji, svi su dobili regres osim mene i imam više od 6 mjeseci rada u tekućoj godini....imam li pravo ili ne?

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Molim savjet, kolegica je radila na neodređeno  oko 6 godina, i s jučerašnjim danom dala je otkaz, ima otkazni rok 30 dana i godišnji još 12 dana, pa me zanima može li tih 12 dana sada iskoristiti u ovom otkaznom roku od 30 dana, i ima li pravo na regres? mislim da može na g.o. ali htjela bih čuti još mišljenja..hvala svima!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolegica ostvaruje pravo na razmjerni dio GO-a, no raspored korištenja istog određuje poslodavac, pa onda ovisi o njemu bi li pristao na to (ne škodi pitati).

Regres je pravo regulirano ugovorom o radu, Pravilnikom o radu ili KU-om, pa treba vidjeti što isti kažu o tome, ali jasno je da pravo na regres ima veze sa stvarnim korištenjem GO-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija