Jump to content

Poslovni ziroracun, da ili ne


agal

Preporučene objave

Otvaram obrt i zanima me dali mogu koristiti privatan ziroracun u poslovne svrhe. Naime, vidim da neki oko mene upravo tako posluju. Dali je to ispravno?

Imam privatan ziracun koji bi koristila samo za poslovanje obrta i nebih ga koristila za nista drugo. Pa sad, ako se moze to bi bilo super jer bi ustedila na naknadama banaka...ako ne, zasto nemogu? U kojem clanku pise da ziroracun mora biti poslovan? Oba su ionako vezana za moj oib...Nigdje nista nemogu naci konkretko vezano za tu temu....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Banka naravno smatra da treba otvoriti poslovan (ni ne cudi me jer mi ga mogu naplatiti), no meni to nije logicki jer bi  ionako oba ( i privatni i poslovni ) onda bila vezana za moj oib.

Citala sam Zakon o obrtu, razne clanke o pausalnom obrtu i nigdje nije decidirano navedeno da treba biti poslovan..samo kazu ziroracun.. Koliko je meni poznato, ziroracuni, i privatni i poslovni, su ionako pod nadzorom Porezne uprave, pa bi im u konacnici trebalo biti svejedno dal je privatan ili poslovan ...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Pozdrav svima,

Mene također zanima ova tematika s obzirom da planiram otvaranje paušalnog obrta i prikupljam informacije.

Ako koristim svoj privatni žiro-račun za poslovanje obrta da li mogu za njega tražiti Finin certifikat koji će mi trebati za slanje e-računa ili za taj certifikat baš moram imati poslovni račun u banci? Koja je uopće prednost poslovnog računa u odnosu na privatni kad je već toliko skuplji, da li uopće postoje neke beneficije?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija