Jump to content

Zastara nakon skidanja ovrha sa FINE


perpe

Preporučene objave

Zanima me kako se kalkulira zastara za ovrhe koje su samo maknute sa FINE, znači nisu ukinute, otpisane, niti naplaćene. 

Prošlo ljeto kako se promijenio Zakon o naplati novčanih sredstava i ovršni zakon većini ljudi su ovrhe maknute sa FINE, a neke su čak i otpisane.

Konkretno, u mojem slučaju radi se o ovrhama za najam cisterne i T-com računi, koje su povučene prošlo ljeto (2018), same ovrhe su pokrenute 2011. Kako se primjenjuje rok zastare? Da li je to još uvijek 10 godina ili je 3 godine pošto su povremena davanja.

Isto tako, što sa pravnim subjektima koji više ne postoje, znači brisani su iz sudskog registra, a pokrenuli su ovrhu na mojem računu koju je FINA skinula također prošlo ljeto pošto nije naplaćena. Da li se smatra da se takav dug briše pošto pravni subjekt više ne postoji ili se i dalje plaća ovrha po pravomoćnoj sudskoj presudi. Navedena ovrha je pokrenuta 2009.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 10 minuta, perpe je napisao:

Zanima me kako se kalkulira zastara za ovrhe koje su samo maknute sa FINE, znači nisu ukinute, otpisane, niti naplaćene. 

Dok su ovrhe bile kod Fine na provedbi, zastarni rok nije ni tekao.

Prije 11 minuta, perpe je napisao:

Kako se primjenjuje rok zastare? Da li je to još uvijek 10 godina ili je 3 godine pošto su povremena davanja.

10. godina računajući od prvog idućeg dana od kada su se prestale voditi na Fini.

Prije 12 minuta, perpe je napisao:

što sa pravnim subjektima koji više ne postoje, znači brisani su iz sudskog registra, a pokrenuli su ovrhu na mojem računu koju je FINA skinula također prošlo ljeto pošto nije naplaćena. Da li se smatra da se takav dug briše pošto pravni subjekt više ne postoji ili se i dalje plaća ovrha po pravomoćnoj sudskoj presudi. Navedena ovrha je pokrenuta 2009.

Pravni subjekt je brisan i on kao takav nema pravnog slijednika, u tom slučaju dug se ne briše, on i dalje postoji jer ga niste podmirili, ali se ne može provoditi na prisilnoj naplati jer se nema u čiju korist naplatiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija