Jump to content

Poništavanje ostavinske rasprave


Pepopo2908

Preporučene objave

Pozdrav,

zanima me je li ikojim putem moguće poništiti završenu ostavinsku raspravu nakon što je prošlo duže vrijeme. 

Radi se o ostavinskoj raspravi imovine oca koji je iznenadno preminuo, koja je izvršena prije nepune tri godine (2016.). Imao je tri kćeri i suprugu koje su dijelile imovinu. U trenu kada se ostavinska rasprava vodila, obiteljski su odnosi bili u radu, no nakon izvjesnog vremena dolazi do pogoršanja istih.  Pri ostavini je svo imanje pripalo majci, sve su se tri kćeri složile s tim. Godinu dana nakon rasprave majka i dvije  kćeri se okreću od treće kćeri i njene obitelji. Sav se kontakt prekida bez povoda, svađe ili sličnog. Sve upućuje na to da je do trenutka podjele ostavine sve bili prividno organizirano ne bi li se treća kćer složila s odlukom majke i sestara. U daljnjem vremenu majka i dvije kćeri koriste i uživaju svu imovinu stečenu nakon smrti oca ili drugim riječima "gazduju".

Pitanje je sada, može li treća kćer tražiti reviziju ostavinske rasprave na temelju novonastalih okolnosti jer se otvara velika mogućnost da bude u potpunosti isključena iz nasljednog reda. Uzevši u obzir da je imovina o kojoj je riječ sva stečena za života treće kćeri (gradnja kuće, kupovina zemljišta...), treća kćer ima pravo dobiti svoj dio očeve imovine. 

Dakle, još jednom, može li se pokrenuti ikakav postupak za poništenje ostavinske rasprave da bi treća kćer ostvarila pravo na svoj dio nasljedstva. 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija