Jump to content

Izgrađena uređena čestica "ispala" iz PPU zadnjim izmjenama i dopunama


vjekob13

Preporučene objave

Poštovani, 

 

Kupujem građevinsko zemljište za gradnju vikendice. Radi se o zemljištu na kojemu se nalazi nekoliko ruševina, sve izgrađene prije 1968 i u katastru i zemljišnim knjigama jasno označene kao kuće, a u prostornim planovima nadležne općine jasno označene tamnožutom bojom koja prema legendi PPUa označava izgrađeno uređeno građevinsko područje. Područje je udaljeno stotinjak metara od naselja, do njega vodi cesta (ne asfaltirana) i vjerojatno se tretiralo kao izdvojeno građevinsko područje

Nažalost u zadnjoj rundi provjera ustanovili smo da su prostorni planovi izmijenjivani i dopunjavani 2007 i 2015, te da je zemljište (nekih 10-ak katastarskih čestica ukupno) označeno kao uređeno izgrađeno u PPU iz 2003 i 2007, ali kao negrađevinsko u PPU iz 2015. Problem je što kad se traži "prostorni plan općine xzy" otvore se stranice sa prostornim planovima (iz 2003), a da bi se otvorile stranice sa izmjenama i dopunama iz 2007 ili 2015 potrebno je baš explicitno tražiti "izmjene i dopune" i to je promaklo i meni i agenciji. 

Ne razumijem kako "uređeno izgrađeno" građevinsko područje može "ispasti" iz PPU jer ne radi se o neuređenom neizgrađenom, nego je bilo uređeno i izgrađeno i na njemu još postoje zgrade upisane u katastar.

Što se može ili treba učiniti kako bi se ovdje ipak moglo graditi, ili je ovo sad mission impossible? 

Hvala puno na odgovorima! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 16 sati , vjekob13 je napisao:

Ne razumijem kako "uređeno izgrađeno" građevinsko područje može "ispasti" iz PPU

Bez spoznaje svih činjenica, moguće je poradi toga jer su sve JLS donošenjem zadnjeg zakona o prostornom uređenju imale obvezu uskladiti planove sa novim zakonom što uključuje i donošenje UPU. Bez ovog zadnjeg ne može se dobiti dozvola za gradnju čak ni na neizgrađenom građevinskom području. Pa se tako vjerovatno desilo da je usklađivanjem iz 2015 to područje "ispalo" iz uređenog građevinskog poradi nedostatka infrastrukture ili nečega sličnoga. Nadalje, u postupku usklađivanja i donošenja planova zainteresirana osoba ima pravo staviti svoje primjedbe ili prijedloge što vjerovatno vlasnik nije učinio. Tako da prema navedenome da, gradnja bi bila moguće nemoguća misija, eventualno moguća kao rekostrukcija tih ruševina da je bila na bilo koji način ishodovana uporabna za građevine građene prije 1968. 

Iako pretpostavljam da zemljište nije u području u kojem živite, valjalo bi se raspitati i u JLS o mogućnostima. Sumnjam da će odgovor biti povoljan za vas, no svejedno. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija