Jump to content

Otplata kredita !


Diomed91

Preporučene objave

Prije nekoliko mjeseci sam zatvorio stambeni kredit . Ostalo mi je bilo 196,000kn , to sam platio gotovinom. Dali ce mene porezna zvati jednog dana zbog toga ? Jer nemam sad podrijetlo novca cijelog , osim sto mi majka dala svoju stednju iz banke od 60,000kn . Ostatak mi je od oca koji mi da uvijek nesto kada dode iz Engleske , od kladionice i radim u ugostiteljstvu i imam veci bakšiš nekad nego placu . Sad kako da ja to opravdam , a zelim si uskoro i kupit neki rabljeni auto za 10,000 eura nakon sezone .. Dali cu ja sad i ako to napravim bit pod njihovim radarom . Jer u godini dana potrosit oko 250,000 - 300,000 kn i nije mala cifra , a za pola toga nemam dokaze zbog gore navedenih razloga . Krvavo to zarađujem i nece valjda mene zbog toga onda maltretirat ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osim ako Vas netko ne prijavi, vjerojatno neće. Naime, PU ima mogućnost vidjeti od Vaše poslovne banke uplate i transakcije putem Vaših računa (tekućeg, žiro-računa), ali ne uplate u korist kredita koje su išle mimo Vaših bankovnih računa. Vi možete reći u slučaju nekog nadzora reći da se uzdržavate povremenim radom na crno, da Vam je dio darovala majka, dio otac, ali ne preko računa, tako da nekakva opravdanja ipak imate. Međutim, postupci nadzora PU radi utvrđivanja porijekla imovine su po mom iskustvu rijetki, i rezervirani su za zaista ekstremne slučajeve nesrazmjera između prijavljenih prihoda i stečene imovine, a Vaš to nije, po mom mišljenju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija