Jump to content

dokazivanje očinstva


Zore

Preporučene objave

jedna sam od masu prevarenih žena. Sretno rastavljena, klinac od 12 godina. Upoznala sadašnjeg partnera, zavoljeli se, klinac je lud za njim. Slažu se. Selimo se k njemu. Konačno mi se ostvaruje san o sretnoj obitelji... do nedavno, kad mi moj dragi priznaje da me prevario sa nekom svojom starom patnjom. Priznaje mi to kad mu ona obznani da je trudna. Kaos! U trenutku mi se sruši cijeli svijet! Opraštam mu zbog onog što smo imali. Ali mala nije trudna. Govori mu da ju to neće spriječiti da bude njen. Odlučila je to pod svaku cijenu. Sad je stvarno trudna. 4 mjeseca, navodno i navodno s mojim biserom. Tako ona kaže. Ljudi koji ju znaju nemaju o njoj baš čedno mišljenje. Nemam ni ja. Zbog ljubavi koju ne znam zašto još gajim prema svom dragom, i zbog toga jer ne želim da moje dijete pati, oprostila sam mu nevjeru. Sad me zanima kako se zaštititi od takvih žena, koje namjerno ostaju trudne da bi nekoga dobile. Da li se on mora odazvati na dokazivanje očinstva? Na koji se način zaštititi od takvih bolesnih žena?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

onako laički - od takvih se žena može zaštititi tako da ne ulazite u vezu s takvim muškarcima...

a sad pravno: kada ta žena bude rodila, u matičnom uredu će ju pitati tko je otac djeteta i ona može navesti ime vašeg dečka. E, sad, ako on želi osporiti to očinstvo, preostaje mu tužba i onda će se sudskim putem (analizom krvi, svjedocima...) utvrditi je li on otac.

U slučaju da ona ne kaže nakon poroda da je on otac, preostaje i njoj i djetetu tužba kojom se utvrđuje očinstvo. Odazvao se on ili ne, uvijek postoje načini da se očinstvo utvrdi jer zakon je koncipiran tako da štiti dijete. A nakon utvrđenja očinstva slijede i druga pitanja... a to je novčani iznos koji on mora doprinositi za djetetovo uzdržavanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nikome na čelu ne piše kakav je...na žalost. Ali ta žena je znala da mi skupa živimo, da ja imam klinca. Ona je vanbračno dijete i ne zna još uvijek tko joj je otac jer joj majka to ne želi reći, i moj joj je dragi rekao da ne želi to dijete, da ne misli da će nas istjerati i sve joj je fino objasnio...svjesno je lagala da ima zaštitu, (naravno, ovaj moj je to vjerovao!! ) Zar su samo muškarci odgovorni za nastanak djeteta? Ja sam svjesna da je zakon na djetetovoj i majčinoj strani, ali zar nebi i djecu trebalo zaštititi od takvih "majki". Mi smo četiri godine zajedno i zaslužujemo drugu priliku i ne želim dozvoliti nekoj kozi da nam uništi ono što smo imali i što imamo. Zar ne postoji način da se kazne takve licemjerne žene, beskrupulozne i jadne...???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav Zore.

Prvo ti želim čestitati na hrabroj odluci o opraštanju čina prevare, jer živjeti sa tom spoznajom nije lako, ali isto tako nije lako svu krivnju prebacivati na tu curu.

Možda bi trebala staviti se u njenu poziciju, a ne gledat je kao neku kozu.

Malo mi je zbunjujuća činjenica da si mu ti oprostila, da se ispostavilo da nije trudna, ali sad ipak je. Onda te je on i nakon oprosta opet prevario s njom ili je ona ipak bila trudna?

Ona je očito imala i teško djetinjstvo (nezna tko joj je otac), ovaj tvoj ju je iskoristio za avanturu i odbacio... meni se čini da on od vas obje radi budale.

Radije vi pogledajte kako njega kaznit, jer po meni je on taj koji je jadan...koji ne zna što hoće ili ne zna cijenit što ima.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav Viteže,

hvala na čestitkama,i da, teško je živjeti s činjenicom da je netko tko ti je sve na svijetu napravi takvu glupost...Da pojasnim, da, ovaj moj me prevario i poslije oprosta! I sad je trudna. Gle, ja sam se o njoj raspitivala kad me prvi put prevario (živimo u maloj sredini pa to nije neka frka) i o njoj sam čula samo loše stvari, nije mi vjerovao, jer njemu to nitko o njoj nije rekao!! Tek kad je sam shvatio kakva je osoba, kad mu je pokazala svoje pravo lice, uvidio je kakav je kreten! Čak i njezina rodbina komentira u stilu - pa kaj mu je bilo, kaj on ne zna da ona baš nije čista- Ne želim razmišljati iz njene pozicije, jer bi ona, da je normalna, upravo zbog činjenice da je i sama odrastala bez oca, trebala razmišljati o tome šta radi sebi i tom djetetu, a i s obzirom da je takva kakva je i pitanje je tko je otac. Naša je veza oduvijek bila takva da su moje najbolje frendice bile ljubomorne (u pozitivnom smislu) na našu sreću, a kaj je razlog njegovoj prevari, zaluđenosti, ne zna ni on i svakodnevno razgovaramo o svemu tome, i najgora kriza je prošla ali bol ostaje...ali vjerujem da ćemo uspjeti oporaviti se od šokova jer MI to želimo, i zato želim znati svaku pravnu regulu i rupu da pokažem toj kozi da i ja mogu biti koza.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

....šta ja hoću reći je to da je ona najvjerojatnije laganini poremečena. Da nije nebi sve to radila šta radi, mislim i sebi i tom djetetu i tvom dragom itd...

Tako da s njene strane gledišta sve to izgleda potpuno drugačije. Ona vjerojatno misli da je on lud za njom, a on je samo, nadaj se, razmišljao onom drugom glavom... Ona misli da ima pravo prvenstva pred tobom jer je ona bila njegova prije tebe i da zaslužuje drugu priliku.

Tebi se divim jer si sve oprostila...dva put...iz razloga što je to nisam bio u stanju učiniti, jer pšo mome, kakva bi to veza bila kad bi ja svaki njezin korak sumljičio, pitao se gdje je i što radi, sa kime radi??? Kada bi sebe grizao, a nju maltretirao??

Eto ja to nisam mogao pa se tebi divim jer ti možeš..

Jedino mi nije jasno kad ste toliko bili sretni i izazivali kod drugih tu pozitivnu ljubomoru, kako to da je on ipak odlučio staviti na kocku tu sreću ?? Kako je on to tebi objasnio..ma ne znam..baš si hrabra..

Sretno i pozdrav..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne razumijem kako moze dobro za tvoje dijete biti to sto ce pored sebe imat takvog tipa? :-o

ok, ti si ocito ocajna i pod svaku cijenu zelis ostati sa njim, ali daj malo misli na svoje dijete.

bolje da ste sami nego sa nekim takvim.

 

p.s. mislim da si jedino ti zaludena u cijeloj toj prici.zaludena idejom o sretnoj obitelji s njim, jer je ocito da ste sve osim sretna obitelj

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

možemo mi ovdje moralizirati da je ta treća žena ovakva ili onakva, da je zora luda što je oprostila prijevaru, da on ne želi to dijete, itd. Sve je to pitanje osobnog stava, ali činjenica je da Obiteljski zakon štiti dijete i želio on to dijete priznati ili ne, za sve postoji način, a to je sudska odluka. On može do besvijesti govoriti da ne voli niti nju niti dijete, ali kad se jednom utvrdi da je on otac to ima svoje posljedice. On to dijete ne mora viđati i na to ga nitko ne može prisiliti, ali dužan je plaćati uzdržavanje.

Drugo je pitanje kakav je to čovjek koji zna da je dijete njegovo (bez obzira koliko majka tog djeteta bila ovakva ili onakva), a ne želi svoje dijete. Što se morala tiče, slažem se s lucanom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija