Jump to content

Privatna tuzba za pretrpljeni strah i izgubljeno dobit


nefertiti1

Preporučene objave

Pozdrav,

dozivjela sam tezu prometnu nesrecu u kojoj nisam bila kriva (vozac nije stao na znak stop, i bez kocenja me pogodio na glavnoj cesti).Od siline udarca uslijed zatezanja pojasa zadobila sam ogromne hematome po abdomenu.Osim toga zbog naglog trzaja trpim ogromne bolove (ne mogu se nakasljati, micati glavom lijevo desno i jedino sto mogu je lezati). Takoder, moram nositi ovratnik i natucena su mi koljena i udarila sam glavom.Na automobilu je osiguranje procjenilo totalnu stetu i nude mi 1/4 iznosa za kojeg sam ga kupila prosle godine. 

No ono sto je na mene ostavilo teze posljedice su pretrpljena trauma i sok zbog nacina na koji se desila nesreca kao i samog mjesta koji je udaljeno 200 metara od moje kuce i kraj kojeg moram prolaziti svaki dan. Samim pogledom na mjesto nesrece hvata me panika, grlo mi se steze, hvatam zrak, itd. Vozacku dozvolu nemam ni godinu dana, pa je samim time strah od bilo kakve voznje ogroman. Ne mogu zaspati bez normabela jer jednostavno taj dogadaj ne mogu izbiti iz glave i stalno ga vrtim u glavi. Mogu slobodno reci da je taj dogadaj od mene koja sam radila 14h na dan napravio biljku.

Moram napomenuti da mi je automobil bio neophodan za rad u vlastitom obrtu, kao i cinjenicu da trenutno nisam sposobna za bilo kakav rad jer mi se sigueno 50% posla svodi na rad na racunalu, a trenutno mi je doktor savjetovao da ne gledam predugo u ekran. 

Obrt je imao prihode od oko 50 000 kn/mjesecno zadnjih 8 mjeseci i s obzirom da mi je doktorica izdala potvrdu o privremenoj nesposobnosti za rad biti cu prisiljena staviti ga u mirovanje jer sam jedina zaposlena.

Zanima me koje su mi opcije naplatiti stetu koja mi je nastala. Nije mi cilj zaradivati na nicijoj tudoj nesreci (jer osoba sa kojom sam se sudarila je epilepticar i tvrdi da je prekrsaj napravila uslijed napada).

Zelim samo da mi se vrati unistena materijalna imovina jer iznos kojeg nudi osiguranje je smijesan kao i iznos kojeg cu izgubiti zbog trenutne nemogucnosti za rad.

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 15 sati , nefertiti1 je napisao:

Nije mi cilj zaradivati na nicijoj tudoj nesreci (jer osoba sa kojom sam se sudarila je epilepticar i tvrdi da je prekrsaj napravila uslijed napada).

Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače (NN 137/2015. i 132/2017.)

"Vozači i kandidati za vozače koji su medicinski kontrolirani mogu biti ocijenjeni sposobnima za vožnju nakon isteka godine dana bez epileptičkog napada uz uvjet da lijekovi (ako ih vozač ili kandidat za vozača uzima kao terapiju) u terapijskim dozama nisu kontraindicirani za sigurno upravljanje vozilom..."...

uređeno: od Ancica
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete se naplatiti od osiguravajućeg društva Vašeg štetnika, ili izravno od njega, za sve štete koje su prouzročene njegovim upravljanjem motornim vozilom. Oni su Vam isplatili materijalnu štetu kao nespornu, ali morate postaviti odštetni zahtjev i za neimovinsku štetu, no to možete učiniti tek pošto Vam liječenje bude dovršeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija